Αυτό είναι το Opel Crossland X
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το Opel Crossland X

4.077 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2017)

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το νέο της crossover, που έρχεται να πάρει τη θέση του Meriva.

Τα SUV και τα αυτοκίνητα που θέλουν να τους μοιάσουν (crossover) έχουν κάνει κατάληψη στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς. Σχεδόν το 50 % της γκάμας των περισσότερων κατασκευαστών αποτελείται από ανάλογα οχήματα και οι τάσεις παρουσιάζουν ολοένα αυξητικούς ρυθμούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η Opel δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στις εξελίξεις, με την επιτυχία του Mokka να καθορίζει τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας. Μετά το τέλος της παραγωγής του Meriva ήταν βέβαιο ότι ο αντικαταστάτης του δεν θα ήταν ένα μικρό πολυμορφικό, αλλά ένα μοντέλο που θα συνδύαζε τις αρετές των SUV με αυτές των MPV.

Αυτό το μοντέλο είναι το Crossland X, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως «γέφυρα» μεταξύ του Mokka και του επερχόμενου αντικαταστάτη του Antara. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, το Crossland τοποθετείται απέναντι από τα Peugeot 2008 και Renault Captur. Οι διαστάσεις του, βέβαια, είναι όμοιες με του Mokka το οποίο κατατάσσεται ως αντίπαλος των Nissan Juke και Skoda Yeti.
 
Oι αντιφάσεις συνεχίζονται και στην ονοματολογία. Ενώ χρησιμοποιεί το γράμμα «Χ», που στην περίπτωση του Mokka υποδηλώνει την ύπαρξη συστήματος AWD, το Crossland θα διατίθεται αποκλειστικά ως δικίνητο και θα έχει 70mm χαμηλότερη ανάρτηση σε σχέση με το μικρότερο «αδερφάκι» του. Η αιτία βρίσκεται στην πλατφόρμα που βασίζεται και είναι κοινή με τα Peugeot 2008 και το επερχόμενο Citroen C3 Picasso. H Οpel δεν ανακοίνωσε τους διαθέσιμους κινητήρες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι ίδιοι με αυτούς των δυο γαλλικών μοντέλων.

Στο εσωτερικό, ο πολυμορφικός χαρακτήρας «ζει και βασιλεύει» μέσα από το -πλήρως αναδιπλούμενο και κινούμενο κατά τον εγκάρσιο και διαμήκη άξονα- πίσω κάθισμα και τα 410 λίτρα του χώρου αποσκευών με τα πίσω έδρανα στη θέση τους και τραβηγμένα τέρμα πίσω. Οι gadgetακιες θα χαρούν πολύ να μάθουν πως θα είναι διαθέσιμα από τη βασική έκδοση τα Android Auto, Apple CarPlay και η υπηρεσία ΟnStar. Επιπλεόν, υπάρχουν τα συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης με παράλληλη ανίχνευση πεζών, αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος πανικού (emergency braking assist), σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ανάγνωση των πινακίδων ορίων ταχύτητας, park assist, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και ανίχνευση τυφλών σημείων.

Το Crossland X θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το προσεχές καλοκαίρι, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα θα παρουσιαστεί το Grandland X, που θα πάρει τη θέση του Antara και θα «κονταροχτυπηθεί» με τα Seat Ateca και Skoda Kodiaq.
 
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green