Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Milano

17.059 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2024)
Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Milano
2 Φωτογραφίες »

- Αυτές είναι οι πρώτες της φωτογραφίες
- Νέα τα φωτιστικά σώματα, η γρίλια έχει πλέον το έμβλημα της Alfa
- Έχει μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος για τα φωτιστικά σώματα
- Ηλεκτρική αλλά και ήπια υβριδική

Αυτές είναι οι πρώτες της φωτογραφίες

H νέα Alfa Romeo Milano ετοιμάζεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της σε λίγες ώρες αλλά οι πρώτες της φωτογραφίες έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο και ίσως διχάσουν τους πάντα πιστούς φίλους της φίρμας λόγω της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που υιοθετεί η Ιταλίδα.

Νέα τα φωτιστικά σώματα, η γρίλια έχει πλέον το έμβλημα της Alfa

Για να γίνουμε πιο σαφείς, από την πρώτη ματιά φαίνεται πως οι σχεδιαστές της Milano, αποφάσισαν να κινηθούν μακριά, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, από τα μοντέλα που αποτελούν αυτή την στιγμή την γκάμα της ιταλικής φίρμας (Giulia, Stelvio και Tonale). Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα είναι νέας σχεδίασης και μοιάζουν να μην έχουν κοινά στοιχεία με άλλα μοντέλα της μάρκας, ενώ στο κέντρο, αν και η γνωστή τριγωνική γρίλια δίνει παρών, σε πιο μοντέρνα εκδοχή, είναι πλέον «γεμισμένη» με το έμβλημα της μάρκας. Πιο χαμηλά, ο προφυλακτήρας φαίνεται πως θα είναι αρκετά σπορτίφ και επιβλητικός.


Τα LED φώτα και η μαύρη γρίλια με το έμβλημα της μάρκας κλέβουν τις εντυπώσεις.
2 Φωτογραφίες »

Τα LED φώτα και η μαύρη γρίλια με το έμβλημα της μάρκας κλέβουν τις εντυπώσεις.

Έχει μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος για τα φωτιστικά σώματα

Το πίσω μέρος είναι λιγάκι αμφιλεγόμενο, αφού σε αυτό το σημείο βλέπουμε μια τεράστια μαύρη λωρίδα που φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα, μια επιλογή που έχουμε δει να υιοθετούν αρκετές άλλες μάρκες. Μοναδικός είναι ο τρόπος τον οποίο προσέγγισαν οι σχεδιαστές το πίσω παρμπρίζ. Πάνω από αυτό βλέπουμε μια μικρή αεροτομή, ενώ βλέπουμε πως καταλήγει πάνω στη μαύρη φάσα των φωτιστικών σωμάτων. Ουσιαστικά, δεν βλέπουμε ομοιότητες με το Jeep Avenger και το Fiat 600 με το οποίο η Milano θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα και πιθανότατα τα ίδια ακριβώς μηχανικά μέρη. 

Ηλεκτρική αλλά και ήπια υβριδική

Όπως αναφέραμε, το νέο μικρό SUV θα μοιραστεί τις βάσεις του με άλλα B-SUV της Stellantis. Ως εκ τούτου, η επερχόμενη Alfa Romeo Milano θα αποκτήσει αρχικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με ένα ίσως και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα, ενώ στη συνέχεια θα προσθέσει στην γκάμα της και μία ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης. Όπως δήλωσε ο CEO της μάρκας, «σκοπός της Alfa είναι η Milano να αποτελέσει το ορόσημο στη διαδικασία μετάβασης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση».

FORD E-TRANSIT
test center