Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Corsa με 100 ίππους και αυτόματο κιβώτιο
3 Φωτογραφίες »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Corsa με 100 ίππους και αυτόματο κιβώτιο

63.241 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2024)

- Το νούμερο 1 σε πωλήσεις μοντέλο για το 2023
- Έχει νέα μάσκα και μεγαλύτερους αεραγωγούς
- Είναι γρήγορο στο προσπέρασμα
- Από 21.800 ευρώ το αυτόματο, κάτω από 20 χιλιάρικα το χειροκίνητο

Το νούμερο 1 σε πωλήσεις μοντέλο το 2023

Το ανανεωμένο Opel Corsa μόλις ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα και ήδη κουβαλάει μια βαριά κληρονομιά, καθώς ο προκάτοχός του είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο 1 μοντέλο σε πωλήσεις για το 2023. Εμείς το δοκιμάζουμε στην τούρμπο έκδοση βενζίνης με τα 100 άλογα σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Έχει νέα μάσκα και μεγαλύτερους αεραγωγούς

Οι κυριότερες αλλαγές στο ανανεωμένο Cοrsa αφορούν στην σχεδίασή του, αλλάζοντας ριζικά το εμπρόσθιο μέρος, σκοπεύοντας το κάνουν πιο μοντέρνο.Το Corsa απέκτησε λοιπόν τη μάσκα Opel Vizor, όπου μια μαύρη φάσα έρχεται να αντικαταστήσει την γρίλια, ενώ μέσα της ενσωματώνονται τα LED φωτιστικά σώματα (στα έξτρα θα συναντήσουμε τα Intelli-Lux LED matrixlight φώτα που περιλαμβάνουν 14 -αντί για 8 που ήταν πριν- ανεξάρτητα στοιχεία LED) αλλά και το έμβλημα της Opel στο κέντρο. Συγχρόνως έχουν μεγαλώσει οι αεραγωγοί στον προφυλαχτήρα, ενώ τέλος στο πίσω μέρος βλέπουμε πως η ονομασία του μοντέλου αναφέρεται ολογράφως στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ.

Είναι γρήγορο στο προσπέρασμα

Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισε το αυτόματο Corsa των 100 ίππων είναι η ικανότητα του στο προσπέρασμα, όπου χρειάζεται 8,1 δλ. για το 80-120 χλμ./ώρα. Δεν είναι κορυφαία επίδοση που θα συναντήσουμε, αλλά σίγουρα αρκετά αξιοπρόσεκτη για ένα μοντέλο της μικρής κατηγορίας, που σου δίνει αυτοπεποίθηση για να δοκιμάσεις μια προσπέραση.

Από 21.800 ευρώ το αυτόματο, κάτω από 20 χιλιάρικα το χειροκίνητο

Πριν όμως εξετάσουμε αναλυτικότερα το ανανεωμένο Corsa να πούμε πως η έκδοση της δοκιμής κοστίζει από 21.800 ευρώ (19.700 με χειροκίνητο κιβώτιο) στο εξοπλιστικό επίπεδο Edition. Ο βασικός εξοπλισμός δεν έχει κάποια έλλειψη, ωστόσο θα επιλέγαμε την επόμενη έκδοση EditionPack, με κόστος από 22.700 ευρώ που προσφέρει 10άρα οθόνη αφής (5άρα έχει η βασική) και ζάντες αλουμινίου.

Σχεδίαση: Συνολικά πιο δυναμικό και μοντέρνο

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που διαβάσατε πιο πάνω έρχονται να συνδυαστούν με τα νεύρα του καπό και τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του προφυλακτήρα, για να ενισχύσουν τον δυναμισμό της εμφάνισης. Παράλληλα όμως δίνουν και ένα πιο μοντέρνο τόνο στο μικρό της Opel, στοιχείο που το φέρνει πιο κοντά στους νέους, ενώ συγχρόνως διατηρεί κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παρελθόντος, όπως την έντονη κλίση του παρμπρίζ, τις πτυχώσεις της πόρτας και την αεροτομή.

Σελίδα 2Εσωτερικό-Χώροι: Αρέσει η ποιότητα κατασκευής και ο ψηφιακός διάκοσμος
Σελίδα 3Κινητήρας: Αποδοτικός και πολιτισμένος
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ξεκούραστα και αποτελεσματικά
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda