«Έφαγαν» άκυρο από τα πλοία τα πρώτα ηλεκτρικά με μπαταρία +40%

8.506 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2024)
«Έφαγαν» άκυρο από τα πλοία τα πρώτα ηλεκτρικά με μπαταρία +40%

- Ξεκίνησε η εφαρμογή της εγκυκλίου για τη μεταφορά των ΙΧ στα πλοία.
- Δεν επετράπη σε ιδιοκτήτη ηλεκτρικού να βάλει το ΙΧ του σε πλοίο καθώς είχε μπαταρία άνω του 40%.
- Με κάτω από 40% μπαταρία ηλεκτρικά-υβριδικά.
- Με μισές δεξαμενές LPG/CNG.

Ξεκίνησε η εφαρμογή της εγκυκλίου

Την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Ναυτιλίας, η οποία μεταξύ άλλων απαγορεύει τη μεταφορά ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων εάν η μπαταρία τους είναι φορτισμένη πάνω από 40%, ξεκίνησαν οι ναυτιλιακές εταιρείες!

Με 40% μπαταρία ηλεκτρικά-υβριδικά & μισές δεξαμενές LPG/CNG

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από λίγες ημέρες, σκοπός της εγκυκλίου είναι η πρόληψη και ο περιορισμός του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και έκλυσης τοξικών αερίων στους χώρους μεταφοράς οχημάτων. Έτσι, εάν η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι κάτω από 40% φορτισμένη, τότε το αυτοκίνητο αυτό δεν μπορεί να μεταφερθεί με το πλοίο. Ομοίως, τα ΙΧ που «καίνε» φυσικό αέριο (CNG) ή υγραέριο (LPG), πρέπει στις δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας. 

Δεν επετράπη σε ιδιοκτήτη ηλεκτρικού να βάλει το ΙΧ του σε πλοίο

Μάλιστα, οι πρώτες εφαρμογές της νέας εγκυκλίου έχουν φέρει αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, κάποιοι από τους οποίους πιάνονται εξαπίνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του χρήστη του Facebook «Xrhstos Tsip», ο οποίος σε σχετική ανάρτηση στο γκρουπ «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» γνωστοποίησε πως δεν του επετράπη να βάλει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο σε πλοίο που θα αναχωρούσε από το λιμάνι της Ραφήνας, αφού η μπαταρία του ήταν άνω του 40%. Μάλιστα, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, δεν γνώριζε ότι υπήρχε αυτός ο έλεγχος.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

«Μόλις έφαγα πόρτα σε πλοίο fast ferries της Ραφήνας επειδή δεν είχα κάτω από 40% μπαταρία. Στο πλοίο μέσα γυναίκα με 3 παιδιά, σκέτη ταλαιπωρία. Δεν το ήξερα ότι ελέγχουν για ποσοστό μπαταρίας. Αυτή η χώρα σου θυμίζει συνεχώς τι μπανανία είναι», αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση, την μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL