Ford και M-Sport World Rally Team ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τους δύο τίτλους (οδηγών και ομάδων) του WRC.

Επιστρέφει στο WRC η Ford (+video)

3.127 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2017)

Μετά από 5 συναπτά έτη απουσίας η Ford επιστρέφει δριμύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο πλευρό της M-Sport.

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την M-Sport World Rally Team, στην οποία εκτός του ότι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των ομάδων, βρέθηκε να πανηγυρίζει ένα νέο ρεκόρ καθώς ανέβηκε στο podium και των 13 αγώνων του Πρωταθλήματος, φέτος έρχεται η επιστροφή της Ford στο πλευρό της στοχεύοντας και πάλι την κορυφή.

Υπενθυμίζουμε πως η Ford είχε αποχωρήσει από το WRC μετά το τέλος της σεζόν του 2012 αφήνοντας ωστόστο το προνόμιο στην M-Sport να είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να χρησιμοποιεί τα αγωνιστικά μοντέλα της. Μάλιστα, σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ο Σεμπάστιαν Οζιέ εξέφρασε την επιθυμία του να δει την Ford να συμμετέχει ενεργά στο πλάι της  M-Sport.
 

Ίσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων ο Οζιέ να ευχήθηκε για αυτή του την επιθυμία στον Αγιο Βασίλη... κι εκείνος αντίστοιχα του έκανε το «δώρο» νωρίτερα, μιας και πλέον είναι γεγονός πως η ομάδα φέρει την υπογραφή της μαμάς εταιρείας Ford με την ονομασία M-Sport Ford World Rally Team. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Μάλκομ Γουίλσον, επικεφαλής της ομάδας M-Sport, «Είναι σπουδαίο για εμάς να βλέπουμε τη Ford δίπλα στην M-Sport στο WRC. Καλωσορίζουμε το εξελιγμένο επίπεδο τεχνικής υποστήριξης της Ford Performance. Αλλωστε, η υπεράσπιση των δύο τίτλων σε επίπεδο οδηγών και ομάδων θα είναι μεγάλη υπόθεση για μας τον επόμενο χρόνο και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Ford».

Τέλος, σημειώνουμε πως επιβεβαιώθηκε η παραμονή του Σεμπάστιαν Οζιέ και του Ελφιν Έβανς στο τιμόνι των αγωνιστικών της M-Sport Ford World Rally Team.

Δείτε το Χριστουγεννιάτικο video που ανέβηκε στο κανάλι του WRC λόγω των ημερών:
 

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER