Επιθεώρησε την αναβαθμισμένη σήραγγα Κατερίνης ο Υφ. Υποδομών

1.518 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2024)
Επιθεώρησε την αναβαθμισμένη σήραγγα Κατερίνης ο Υφ. Υποδομών
3 Φωτογραφίες »

- Αυτοψία από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
- «Αναβαθμίστηκε το επίπεδο της ασφάλειας», αναφέρει το Υπουργείο.
- Την άνοιξη του 2025 η πλήρης παράδοση της σήραγγας Κατερίνης.
- Συνεχίζονται οι εργασίες στη γέφυρα Αξιού.
- Ελεύθερα τα διόδια των Μαλγάρων προς Θεσσαλονίκη.

Αυτοψία από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Αυτοψία στη σήραγγα της Κατερίνης, η οποία βρίσκεται πλέον σε αμφίδρομη κυκλοφορία, αλλά και στη γέφυρα του Αξιού, όπου πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

«Αναβαθμίστηκε το επίπεδο της ασφάλειας», αναφέρει το Υπουργείο

Στη σήραγγα, η οποία είχε κλείσει από την 8η Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις, με σκοπό να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Υπουργείο, οι παρεμβάσεις έγιναν από τον παραχωρησιούχο, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και αφορούσαν στο φωτισμό με την εγκατάσταση νέων LED φώτων, στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας.

Την άνοιξη του 2025 η πλήρης παράδοση της σήραγγας

Θυμίζουμε πως μετά από την παράδοση στην κυκλοφορία του κλάδου προς Θεσσαλονίκη της σήραγγας Κατερίνης, η κυκλοφορία γίνεται ως εξής:

  • Για τα οχήματα Ι.Χ. διεξάγεται μέσω του αναβαθμισμένου - αμφιδρομημένου κλάδου (προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
  • Αποκλειστικά για τα οχήματα άνω των 3.5τ. (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) διεξάγεται μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, έως την πλήρη παράδοση της σήραγγας στην κυκλοφορία την άνοιξη 2025.

Συνεχίζονται οι εργασίες στη γέφυρα Αξιού

Μετά την επίσκεψη στη σήραγγα Κατερίνης ο Υφυπουργός Υποδομών μετέβη στη γέφυρα Αξιού όπου πραγματοποιούνται εργασίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες ενισχύουν τη στατική της επάρκεια και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του έτους. Ο Νίκος Ταχιάος ζήτησε την κατανόηση των μετακινουμένων για το διάστημα που πραγματοποιούνται οι εργασίες στη γέφυρα, υπενθυμίζοντας ότι καθΆ όλο το διάστημα, η διέλευση από τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη γίνεται ελεύθερα.

test center
Mitsubishi