Στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι ήρθε η επιβεβαίωση της άφιξης του πρώτου Crossover μοντέλου της SEAT, το οποίο θα ονομάζεται Arona.

Στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι ήρθε η επιβεβαίωση της άφιξης του πρώτου Crossover μοντέλου της SEAT, το οποίο θα ονομάζεται Arona.

Έρχεται SEAT Arona

4.198 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2016)

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τον ερχομό του πρώτου μικρού crossover μοντέλου από τη SEAT, προκειμένου να δηλώσει παρούσα στην κατηγορία, από την οποία απουσιάζει μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου SEAT Ateca X-Perience στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, το οποίο σας έχουμε παρουσιάσει, ήρθε και η επιβεβαίωση της ισπανικής μάρκας για την άφιξη του πρώτου μικρού crossover μοντέλου της, λίγο διάστημα μετά και το λανσάρισμα του πρώτου SUV μοντέλου στην ιστορία της, SEAT Ateca.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το επερχόμενο μοντέλο έχει την ονομασία SEAT Arona, την οποία δανείζεται από πόλη της Τενερίφης, των Κανάριων Νήσων, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εξέλιξη και η κατασκευή του θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της μάρκας στο Martorell της Βαρκελώνης, συνοδευόμενο στην παραγωγή από το ανανεωμένο Leon και τη νέα γενιά Ibiza.
 

Χωρίς να υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το μελλοντικό ισπανικό Crossover, υπάρχουν ισχυρισμοί, που αναφέρουν ότι θα έχει πολλές σχεδιαστικές και όχι μόνο επιρροές από τη νέα γενιά του Ibiza. Αναμένεται δε να βασιστεί στην MQB πλατφόρμα, παίρνοντας παράλληλα πληθώρα δανείων από το «αδελφό» μελλοντικό μοντέλο του VW Group, Polo SUV. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το επερχόμενο Arona θα μπει στην «παλαίστρα» απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους όπως τα Nissan Juke, Opel Mokka, Citroen C4 Cactus, Peugeot 2008, Renault Captur και άλλα.

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της SEAT στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι λέγοντας «το Leon, το Ibiza και το νέο Arona, μαζί με το Ateca, έρχονται να ενδυναμώσουν το όνομα της SEAT από όλες τις απόψεις», προσθέτοντας ότι «το 2017 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη μάρκα».

Τέλος, πιθανολογείται η γκάμα των κινητήρων να αποτελείται από τις νεότερες εκδόσεις των TSI και TDI κινητήρων του γερμανικού group, τα οποία αναμένεται να δούμε και στο προαναφερθέν Polo SUV. Οι κυβισμοί αναμένεται να ξεκινούν από τα 1,0 λτ. με turbo σε έκδοση 110 ίππων για τη βενζίνη, ενώ στο diesel ενδέχεται να δούμε τους νεότερους, επίσης 3κύλινδρους 1.500άρηδες κινητήρες που ετοιμάζει το VW Group. Το ντεμπούτο του νέου Arona αναμένεται μέσα στο 2017.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN