Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio άναψε φωτιές και έκανε πολλούς να... παραμιλούν σε κατάσταση πανικού.

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio άναψε φωτιές και έκανε πολλούς να... παραμιλούν σε κατάσταση πανικού.

Φέρτε μου τη M3!

14.003 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2016)

Γιατί η νέα Alfa Romeo Giulia είναι το σημαντικότερο ιταλικό μοντέλο της τελευταίας δεκαετίας;

Ο Βόρειος ανταγωνισμός σε πανικό! Η Alfa Romeo Giulia είναι το νέο καμάρι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έρχεται για να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Βορειοευρωπαίων στην κατηγορία των premium μεσαίων σεντάν.
Και, όντας 100% νέα, πισωκίνητη και με έκδοση-δυναμίτη 510 ίππων και κινητήρα made by Ferrari, η νέα Alfa Romeo Giulia δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να πετύχει στην κατηγορία της.
Όμως το ζητούμενο με τη Giulia δεν είναι μόνο η εμπορική επιτυχία, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής στην οποία μπαίνει η Alfa Romeo, κατά τη διάρκεια της οποίας από εδώ και πέρα θα δούμε μια σειρά από νέα μοντέλα (SUV, κουπέ, μεγαλύτερο σεντάν κ.λπ.), που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της εταιρείας, καθιστώντας την μετά από αρκετό καιρό, έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο από το Νότο, έναντι του ισχυρού Βορά.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι Ιταλοί με τη Giulia «χτύπησαν» τους ανταγωνιστές του εκεί που πονάνε, στην πίσω κίνηση, τη στιγμή μάλιστα που η BMW περνά στην μπροστινή κίνηση – τουλάχιστον προς το παρόν, στα πιο compact μοντέλα της.
Ακόμη και μέσα στο σπίτι τους, στον «ναό» του Νίρμπουργκρινγκ, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ταπείνωσε τους Γερμανούς κάνοντας χρόνο 7 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, όντας 13 δλ. ταχύτερη από την γρηγορότερη μέχρι πρωτίστως, BMW M4.
Η BMW έσπευσε να δημιουργήσει την ειδική M4 GTS (ελαφρωμένη και με αεροδυναμικό set-up ειδικά για το Νίρμπουργκρινγκ), η οποία έγραψε χρόνο 7 λ. και 28 δλ. για να πάρει το ρεκόρ της Giulia.
Ύστερα από όλα αυτά, οι πρώτες οδηγικές εμπειρίες Βρετανών και Γερμανών από τη νέα Giulia δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι οι πλέον ενθουσιώδεις. Θα μας πείτε, με την ιστορική Jaguar από τη μία πλευρά και με το τρίο Audi, BMW, Mercedes από την άλλη, εάν δεν… παινέσεις το σπίτι σου, τότε αυτό μπορεί να πέσει και να σε πλακώσει.
Βάζει και ο Μαρκιόννε φωτιά μιλώντας για την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio την περασμένη εβδομάδα με τις δηλώσεις του στην πίστα του Μπαλόκο: «Φέρτε τη BMW εδώ. Βάλτε τη στην πίστα για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος!», και έχετε έτσι έναν ανταγωνισμό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πανικό.
Εμείς από την πλευρά μας, το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι τις δικές μας οδηγικές εντυπώσεις από τη νέα κορυφαία Alfa Romeo θα τις έχετε την Παρασκευή, όταν και θα οδηγήσουμε τη Giulia στην πίστα του Μπαλόκο μαζί με όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους. Λίγη μόνο υπομονή…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green