Φήμες για νέο κουπέ της Lexus που θα αντικαταστήσει τα RC και LC

1.684 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2024)
Η ανανεωμένη Lexus RC του 2024.

Η ανανεωμένη Lexus RC του 2024.

- Όπως είχε κάνει η Mercedes με την CLE
- Πιθανώς θα είναι υβριδικό με V6 3,5 λίτρων
- 2+2 κουπέ με μεταξόνιο γύρω στα 2,8 μέτρα

Όπως είχε κάνει η Mercedes με την CLE

Νέες φήμες αναφέρουν πως η Lexus ετοιμάζεται να κατασκευάσει μοντέλο-αντικαταστάτη όχι ενός, αλλά δύο παλαιότερων μοντέλων της. Μιλάμε για το Lexus RC που πρωτοβγήκε το 2014 και το Lexus LC του 2017. Σύμφωνα με αναφορές που προέρχονται από τον ιαπωνικό τύπο, τα μοντέλα αυτά θα αντικατασταθούν από ένα νέο κουπέ μοντέλο, όπως είχε κάποτε κάνει και η Mercedes-Benz με την CLE που αντικατέστησε και την C-Class Coupe και την Ε-Class Coupe.

Πιθανώς θα είναι υβριδικό με V6 3,5 λίτρων

Τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Παραμένει άγνωστο το πώς θα ονομαστεί, ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του και οι προδιαγραφές του. Ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού εικάζουν πως θα είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το LC. Κατά πάσα πιθανότητα ο ατμοσφαιρικός V8 5,0 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το καπό του RC F και του LC 500 δεν θα συνεχιστεί στο νέο μοντέλο, ενώ αντίθετα το υβριδικό σύστημα με τον V6 3,5 λίτρων στο LC ίσως να έρχεται στο νέο μοντέλο, ύστερα από κάποιες τροποποιήσεις. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο επίσης, ότι το νέο μοντέλο μπορεί να έχει και μια έκδοση επιδόσεων που θα έρχεται με έναν V6 3,4 λίτρων με διπλό turbo σαν αυτόν που έχει το νέο Lexus GX και to Toyota Tundra του 2024. Το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, που θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση που θα προσφέρει τετρακίνηση.

2+2 κουπέ με μεταξόνιο γύρω στα 2,8 μέτρα

Όπως και τα σημερινά RC και LC, το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι ένα 2+2 κουπέ. Σύμφωνα με πηγές θα έχει σύγχρονη κομψή σχεδίαση, με ενδεχόμενη κάμπριο έκδοση. Η σπορ έκδοση του μοντέλου μάλλον θα είναι 4.800 χιλιοστά σε μήκος, 1.900 χιλιοστά σε πλάτος και 1.350 χιλιοστά σε ύψος, με ένα μεταξόνιο 2.870 χιλιοστών. Φυσικά είναι νωρίς για να γνωρίζουμε τιμές ή την ημέρα που πρόκειται να παρουσιαστεί αν τελικά τα όσα λέμε αποδειχτούν κάτι παραπάνω από φήμες.  

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center