GP Αζερμπαϊτζάν: 4η σερί pole για τον Leclerc | Στον τοίχο 2 Aston Martin
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Αζερμπαϊτζάν: 4η σερί pole για τον Leclerc | Στον τοίχο 2 Aston Martin

2.432 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2022)

Ο Charles Leclerc κατέκτησε την τέταρτη διαδοχική pole position φέτος, καταδιωκόμενος από τις δύο Red Bull των Sergio Perez και Max Verstappen. Τέταρτος ο Carlos Sainz. Στον τοίχο κατέληξαν οι δύο Aston Martin των Stroll και Vettel.

Σε μεγάλη ρέντα ο Leclerc & 2-3 για τη Red Bull

Ο Charles Leclerc δείχνει να έχει κλείσει... ρεζερβέ τις pole posiiton για φέτος, καθώς σήμερα κατέλαβε την τέταρτη σερί pole και θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή εκκίνησης σε Grand Prix και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Baku στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia Ferrari έκανε έναν ταχύτατο τελευταίο γύρο στο Q3, που του χάρισε την pole, η οποία έως τότε ήταν στα χέρια του teammate του, Carlos Sainz. Εκτός από τον Leclerc, στον τελευταίο γύρο τα έδωσαν όλα και οι δύο Red Bull των Sergio Perez και Max Verstappen, που βρίσκονταν σε τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, καταφέροντας να «προσπεράσουν» τον Ισπανό και να τερματίσουν σε 2η και 3η θέση, αφήνοντάς τον τέταρτο.


Ο Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia Ferrari πανηγύρισε στο Baku την 4η σερί pole position του για φέτος.

Ο Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia Ferrari πανηγύρισε στο Baku την 4η σερί pole position του για φέτος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα «θύματα» του Baku & ο δυσαρεστημένος Hamilton

Από εκεί και έπειτα, ο George Russell ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα για τη Mercedes και ο Pierre Gasly θα μοιραστεί την τρίτη σειρά μαζί του μετά από μια καλή εμφάνιση για την AlphaTauri. Δυσαρεστημένος σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών ο Lewis Hamilton, που αρκέστηκε στην έβδομη θέση και θα μοιραστεί την τέταρτη σειρά του grid με τον Yuki Tsunoda με AlphaTauri.

Το πρώτο «θύμα» του Μπακού ήταν ο Lance Stroll, ο οποίος έριξε την Aston Martin στις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 2, περίπου δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του Q1. Η πίστα τέθηκε υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας μέχρι να καθαριστεί και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά λίγα λεπτά αργότερα. Επόμενος στη λίστα ήταν ο Vettel. Ο Γερμανός teammate του Stroll είχε την ίδια τύχη στην στροφή 15, όταν έχασε τον έλεγχο και έριξε την AMR22 στον τοίχο. Ο Γερμανός επέστρεψε στα πιτς για να επισκευαστεί το «πληγωμένο» μονοθέσιο και συνέχισε στο Q3 καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Όσον αφορά στη ζώνη αποκλεισμού, στο Q1 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους και δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q2 οι Kevin Magnussen, Alexander Albon, Nicholas Latifi, Lance Stroll και Mick Schumacher, ενώ δεν τα κατάφεραν για το Q3 οι Lando Norris, Danniel Ricciardo, Esteban Ocon, Zhou Guanyu και Valtteri Bottas.

Ο αγώνας ξεκινά αύριο, Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές του Baku

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO