GP Ρωσίας: 1η pole καριέρας για τον Norris

2.495 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2021)

Ανακατεμένη τράπουλα θυμίζει το grid του GP Ρωσίας. Ο Norris πήρε την παρθενική του pole position, ο Verstappen εκκινεί τελευταίος και η πρώτη τριάδα απαρτίζεται από McLaren, Ferrari και Williams.

Στο προηγούμενο αγώνα οι McLaren έκαναν το 1-2 και σήμερα, ο Lando Norris παίρνει την πρώτη pole position της καριέρας του στις πιο ανατρεπτικές κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς στις οποίες η Mercedes-AMG τα έκανα θάλασσα. Έτσι, το αυριανό grid έχει πρώτο τραπέζι πίστα την McLaren του Norris, την Ferrari του Sainz και την Williams του Russel. Ο Hamilton βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη σειρά θα αρχίσουν τον αγώνα οι Hamilton και Ricciardo. Ο Max Verstappen, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε καν το Q1 στις κατατακτήριες θα εκκινήσει από την τελευταία θέση του grid λόγω ποινής που δέχθηκε για αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιο της Red Bull Honda.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Με τον τρίτο κύκλο ελεύθερων δοκιμαστικών να ακυρώνεται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση), οι πιλότοι της Formula 1 μπήκαν απευθείας στο ψητό σήμερα, ξεκινώντας τις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Sochi.

Στο Q1 αποκλείστηκαν οι Schumacher, Raikkonen, Giovinazzi, Mazepin και ο Verstappen για τον λόγο που προαναφέραμε, ενώ στο Q2 ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των Vetel, Gasly, Tsunoda, Latifi και Leclerc.

Οι δύο Mercedes που κυριάρχησαν στα ελεύθερα δοκιμαστικά χθες, σήμερα δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο Hamilton που ήταν ταχύτερος από τον Norris αρχικά στο Q3, χτύπησε στον τοίχο επιστρέφτοντας στο pit lane χάνοντας αρκετό χρόνο μέχρι να επιδιορθωθεί το μονοθέσιό του. Έχοντας μόνο μια τελευταία προσπάθεια στον λιγοστό χρόνο που απέμεινε, δεν κατάφερε να ζεστάνει καλά τα ελαστικά και έτσι έκανε τετακέ. Ο Bottas από την αλλή, δεν ενθουσίασε με τους χρόνους του και αρκέστηκε στην 7η θέση του grid.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
KIA