Στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάζεται το νέο Lexus RX, το οποίο μοιάζει σαν τον «μεγάλο αδελφό» του NX, με την μεγάλη μάσκα και τα τριπλά φωτιστικά LED σχήματος «L», να κυριαρχούν στη νέα του όψη.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάζεται το νέο Lexus RX, το οποίο μοιάζει σαν τον «μεγάλο αδελφό» του NX, με την μεγάλη μάσκα και τα τριπλά φωτιστικά LED σχήματος «L», να κυριαρχούν στη νέα του όψη.

Η 4η γενιά του Lexus RX

6.177 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2015)

Με φρέσκια εμφάνιση, αναβαθμισμένη εικόνα εσωτερικού, «ξαναδουλεμένα» τεχνικά χαρακτηριστικά και άπειρες τεχνολογικές εφαρμογές, παρουσιάζεται η νέα εκδοχή (υβριδική ή μη) του Lexus RX με V6 κινητήρα 3,5 λίτρων απόδοσης 300 ίππων.

Με παγκόσμιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τις 2,1 εκ. μονάδες, το RX είναι μακράν το πιο εμπορικό μοντέλο στην ιστορία της Lexus, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 1/3 των αυτοκινήτων που κατασκευάζει η ιαπωνική εταιρεία. Το μόνο σίγουρο –κατά την ταπεινή μας άποψη- είναι πως στην πορεία αυτή, η σχεδίαση του SUV δεν ήταν το κλειδί που το οδήγησε στην επιτυχία. Οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στις τεχνολογικές εφαρμογές και στην αξιοπιστία του μοντέλου.Όλα αυτά, όμως, είναι ήδη παρελθόν, καθώς στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάζεται το νέο Lexus RX, το οποίο μοιάζει σαν τον «μεγάλο αδελφό» του NX, με την μεγάλη μάσκα και τα τριπλά φωτιστικά LED σχήματος «L», να κυριαρχούν στη νέα του όψη. Τα μάτι πέφτει και στη γραμμή της οροφής που «σβήνει» προς τα πίσω, αλλά και στην ιδιαίτερη οπίσθια κολόνα του οχήματος. Το μήκος του νέου RX είναι 4.890, το πλάτος 1.895 και το ύψος 1.690 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.790 χλστ.Περνώντας στο εσωτερικό, διαπιστώνεις πως η πρόοδος στην 4η γενιά του Lexus RX είναι μεγάλη, καθώς η καμπίνα είναι πιο μοντέρνα και πολυτελής από ποτέ, με λεπτομέρειες όπως τα κομμένα με λέιζερ ξύλινα διακοσμητικά, να αναβαθμίζουν περαιτέρω την εικόνα. Η τεχνολογική πρόοδος υπογραμμίζεται με το μεγάλο head up display, αλλά και με την οθόνη των 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment. Ενδιαφέρουσα κίνηση ήταν να μεταφερθεί πιο μπροστά ο επιλογέας των ταχυτήτων, ώστε να απελευθερωθεί χώρος στο κεντρικό τούνελ. Παραπονεμένοι, όμως, δεν μένουν ούτε οι πίσω επιβάτες, των οποίων τα ανακλινόμενα καθίσματα είναι θερμαινόμενα.Σε ό,τι αφορά στις εκδοχές, το νέο SUV της Lexus, θα διατίθεται στις εκδόσεις RX 350 και RX 450h, για τις οποίες θα υπάρχει και η επιλογή του εξοπλιστικού RX F Sport, το οποίο εκτός από στιλιστικές επεμβάσεις, προσφέρει ως στάνταρ το σύστημα Sport S+, το οποίο αυξάνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές.Το RX 350 εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη, πιο ισχυρή, εκδοχή του V6 συνόλου των 3,5 λίτρων, το οποίο αποδίδει 300 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το ίδιο μοτέρ αποτελεί και την «καρδιά» του υβριδικού συστήματος του RX 450h, του οποίου η συνδυαστική ισχύς θα είναι παρόμοια με εκείνη της έκδοσης βενζίνης.Επιπλέον, το πλαίσιο του νέου Lexus RX ενισχύθηκε δομικά ώστε να βελτιωθεί η ακαμψία του. Η ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς έχει ανασχεδιαστεί, ενώ διαθέσιμη στις περισσότερες εκδόσεις θα είναι η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive Variable Suspension. Τα προηγμένα τεχνολογικά «καλούδια» που προάγουν την ασφάλεια, δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν. Σημειώστε, επιγραμματικά: Pre-Collision System, Lane Departure Alert και Automatic High Beam (όλα αποτελούν μέρη του Lexus Safety System+), Lane Keep Assist, Dynamic Radar Cruise Control, Adaptive High-beam System, Panoramic View Monitor και Blind Spot Monitor.

Το μήκος του νέου RX είναι 4.890, το πλάτος 1.895 και το ύψος 1.690 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.790 χλστ.

Το μήκος του νέου RX είναι 4.890, το πλάτος 1.895 και το ύψος 1.690 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.790 χλστ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto