Είναι ώρα να επανασχεδιαστεί από την αρχή η ύλη των τεστ μοτοσικλέτας, και να αποκτήσει επαφή με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους.

Είναι ώρα να επανασχεδιαστεί από την αρχή η ύλη των τεστ μοτοσικλέτας, και να αποκτήσει επαφή με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους.

Η FEMA για τα διπλώματα μοτοσικλέτας

1.931 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2014)

Η FEMA (Federation of European Motoryclist's Associations) αναλύει τις θέσεις της πάνω στις εξετάσεις για δίπλωμα μοτοσικλέτας, που δεν παρέχουν τις σωστές γνώσεις για να επιβιώσει ο νέος αναβάτης στο δημόσιο δρόμο.

Σύμφωνα με τη FEMA, που εκπροσωπεί όλες τις ευρωπαικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των μοτοσικλετιστών: "η υψηλής ποιότητας, αλλά και οικονομική βασική εκπαίδευση αναβάτη είναι πιθανώς το πιο σημαντικό μέτρο για να βελτιωθεί η ασφάλεια των δικυκλιστών. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης που θέλει να αρχίσει να οδηγεί μοτοσικλέτα, θα πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτού του τύπου την εκπαίδευση. Η βασική εκπαίδευση αναβάτη θα πρέπει να διδάσκει τις τεχνικές, τη γνώση και τη συμπεριφορά που απαιτούνται για να επιβιώσεις στο δρόμο, όχι απλώς την τεχνική για να περάσεις τις εξετάσεις για το δίπλωμα. Η βασική εκπαίδευση θα πρέπει να προέρχεται από ένα συμφωνημένο πρόγραμμα των E.E./FEMA/FIM/ACEM, να περιγράφεται λεπτομερώς, σε μια συμφωνημένη από κοινού, διδακτέα ύλη για την κατηγορία Α. Οι εκπαιδευτές ιδανικά θα πρέπει να είναι έμπειροι αναβάτες, και δεν θα επιτρέπεται σε κανένα να εκπαιδεύσει αναβάτες, αν δεν έχει συμμετάσχει σε επισήμως αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτές. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
peugeot