Η VW ανέλυσε το νέο Transporter

1.834 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2024)
Η VW ανέλυσε το νέο Transporter
4 Φωτογραφίες »

- Πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
- Μεγαλύτερες διαστάσεις για να φορτώνει και ευρωπαλέτες.
- Δύο οθόνες στην καμπίνα.
- Diesel, Plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό με έως 6 θέσεις.

Πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα σημαντικές λεπτομέρειες για το νέο Transporter, πριν πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του τον προσεχή Σεπτέμβρη. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το μοντέλο θα είναι σημαντικά μακρύτερο και ευρύτερο από τον προκάτοχό του για να γίνει πολύ καλύτερος μεταφορέας φορτίου, αλλά και επιβατών.

Μεγαλύτερες διαστάσεις για να φορτώνει και ευρωπαλέτες

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Volkswagen, το νέο Transporter έχει μήκος 5.050 χλστ., δηλαδή +146 χλστ σε σχέση με το προηγούμενο. Την ίδια στιγμή το μεταξόνια είναι 97 χλστ. μεγαλύτερο, καθώς το συνολικό του μήκος μετριέται στα 3.100 χλστ. Παρούσα θα είναι και μία έκδοση με μακρύ μεταξόνιο που έχει μήκος 5.450 χλστ. και 3.500 χλστ. μεταξόνιο.

Εκτός από μακρύτερο, το Transporter μεγαλώνει 128 χλστ. σε πλάτος. Αυτό παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, καθώς υπάρχουν επιπλέον 148 χλστ., ανάμεσα στους άξονες που το καθιστούν ικανό να φορτώσει ευρωπαλέτες. Μιλώντας για τον χώρο φόρτωσης, είναι 61 χλστ. μακρύτερος από τον προκάτοχό του. Το νέο Transporter μπορεί να μεταφέρει έως και 5,8 κυβικά μέτρα, ενώ η παραλλαγή με μακρύ μεταξόνιο και ψηλή οροφή αυξάνει αυτή τη χωρητικότητα στα 9 κυβικά μέτρα. ¶λλες προδιαγραφές που αξίζει να αναφερθούν είναι ο κύκλος στροφής 11,8 μέτρων με μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου έως 1,33 τόνοι. Το Transporter μπορεί επίσης να τραβήξει ρυμουλκούμενα βάρους έως 2,8 τόνους.

Δύο οθόνες στην καμπίνα

Το εσωτερικό υιοθετεί έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και ένα σύστημα infotainment με οθόνη αφής 13 ιντσών. Οι οδηγοί θα βρουν επίσης ένα νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο και ένα ανασχεδιασμένο τιμόνι με μπουτόν. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί χώρο για smartphone, ο οποίος μπορεί να γίνει και χώρος επαγωγικής φόρτισης. Στην καμπίνα του Transporter υπάρχουν επίσης θύρες USB-A, USB-C και 12 volt.

Diesel, Plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό με έως 6 θέσεις

Το νέο Volkswagen Transporter θα προσφέρεται σε διαμορφώσεις από δύο έως και έξι θέσεις επιβατών και με μία ποικιλία πετρελαιοκίνητων, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών κινητήρων. Στο diesel θα υπάρχουν επιλογές 110, 150 και 170 ίππων. Το Plug-in υβριδικό θα έχει ισχύ 233 άλογα, ενώ οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα αποδίδουν 116, 136, 218 ή 286 άλογα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
SEAT