H VW παρουσίασε τη λύση για τα μοτέρ που επηρεάζονται από το παράτυπο λογισμικό.

H VW παρουσίασε τη λύση για τα μοτέρ που επηρεάζονται από το παράτυπο λογισμικό.

Η VW έχει έτοιμη τη λύση

4.050 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2015)

Η VW ανακοίνωσε τις διορθώσεις που έχει έτοιμες για τους πετρελαιοκινητήρες της.

Η λύση του ζητήματος dieselgate είναι πλέον γεγονός σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η VW. Μάλιστα, ο όμιλος παρουσίασε ειδικά τεχνικά μέτρα για τους κινητήρες που επηρεάζονται και συγκεκριμένα τον 1,6 και τον 2,0 λτ. στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Οδικής Κυκλοφορίας και o συγκεκριμένος φορέας τα ενέκρινε. 
Όσον αφορά τα μέτρα αυτά κάθε αυτά, στον 1,6 λτ. πετρελαιοκινητήρα θα τοποθετηθεί ένας "μετασχηματιστής ροής" ακριβώς μπροστά από τον αισθητήρα μάζας αέρα ενώ θα γίνει και ενημέρωση λογισμικού. Ο χρόνος που απαιτείται για την υλοποίηση των τεχνικών μέτρων αναμένεται να είναι λιγότερο από μία ώρα.
Στην περίπτωση των 2,0 λτ. πετρελαιοκινητήρων το πρόβλημα λύνεται μόνο με ενημέρωση του λογισμικού σε περίπου μισή ώρα. Και στις δύο περιπτώσεις η VW διατείνεται πως οι επιδόσεις των αυτοκινήτων δεν θα επηρεαστούν. 
Στόχος είναι τα μέτρα να αρχίσουν να γίνονται πράξη στα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από τις αρχές του 2016, ενώ αναμένεται πως η ανάκληση θα ολοκληρωθεί μέσα στο ίδιο έτος.
Τέλος, η VW συμπλήρωσε πως μέχρι τον Δεκέμβρη αντίστοιχα μέτρα θα παρουσιαστούν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας για τον 1,2 λτ. 3κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα.
Φυσικά, τα παραπάνω μέτρα ισχύουν και για τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου εκτός από τη VW, όπερ σημαίνει πως τα αυτοκίνητα των Audi, Seat και Skoda θα κληθούν για τις ίδιες αλλαγές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα με τα συγκεκριμένα μοτέρ που χρίζουν επιδιόρθωσης. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center