Η ανανεωμένη Aston Martin Vantage ήρθε με +155 άλογα απ' ότι πριν!
10 Φωτογραφίες »

Η ανανεωμένη Aston Martin Vantage ήρθε με +155 άλογα απ' ότι πριν!

3.800 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- 665 άλογα και 800 Nm ροπής.
- Με έξυπνα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ και επιλογή κεραμικών φρένων.
- Μεγαλύτερη μάσκα και απολήξεις εξάτμισης.
- Με νέα οθόνη 10,25 ιντσών στην καμπίνα αλλά και παραδοσιακά μπουτόν.

665 άλογα και 800 Nm ροπής

Η Aston Martin Vantage ανανεώθηκε και εκτός από τη νέα σπορ εμφάνιση, έκανε το ντεμπούτο της με σημαντική αύξηση ισχύος, η οποία πλέον ανέρχεται στα 665 άλογα, αλλά και αναβαθμισμένο εσωτερικό με αρκετές τεχνολογίες.

Ξεκινώντας απ' ευθείας από το σημαντικότερο νέο στοιχείο της Aston Martin Vantage, ο αναβαθμισμένος twin-turbo V8 4,0 λίτρων κινητήρας της Mercedes-AMG, προσφέρει πλέον 665 άλογα και 800 Nm ροπής. Δηλαδή 155 άλογα και 115 Nm ροπής, περισσότερα απ' ότι το προ ανανέωσης μοντέλο!!! Για να συμβεί αυτό οι μηχανικοί της εταιρείας έκαναν μία σειρά από βελτιώσεις στο μοτέρ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε βελτιστοποιημένες αναλογίες συμπίεσης, μεγαλύτερα turbo και αυξημένη ψύξη. Το μοτέρ συνδυάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και δίνει τη δυνατότητα στη Vantage να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Με έξυπνα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ και επιλογή κεραμικών φρένων

Οι αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην ανανεωμένη Aston Martin Vantage είναι πολλές. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η παρουσία έξυπνων προσαρμοζόμενων αμορτισέρ. Όπως λέει η βρετανική μάρκα, τα νέα αμορτισέρ παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη σπορ αίσθηση και συνδυάζονται με ένα υποβοηθούμενο ηλεκτρονικά σύστημα διεύθυνσης. Μέσα στα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει και ένα ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ενημερωμένο σύστημα ESP. Από κει και πέρα, όλες οι Vantage διατίθενται στάνταρ με τροχούς 21 ιντσών τυλιγμένους σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 5 S κατά παραγγελία, διαστάσεων 275/35 μπροστά και 325/30 πίσω. Όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν το σύστημα πέδησης μπορούν να το κάνουν παραγγέλνοντας κεραμικά φρένα, τα οποία παράλληλα εξοικονομούν βάρος 27 κιλών.

Μεγαλύτερη μάσκα και απολήξεις εξάτμισης

Οπτικά, οι πιο εμφανείς αλλαγές έχουν γίνει στο μπροστινό μέρος του μοντέλου. Η Aston Martin αύξησε το μέγεθος της μάσκας και τοποθέτησε προβολείς Matrix LED που είναι παρόμοιους με αυτούς της DB12. Το σπορ αυτοκίνητο έχει επίσης φαρδύτερο πίσω προφυλακτήρα, μεγαλύτερες απολήξεις εξάτμισης και νέα χρώματα για το εξωτερικό.

Με νέα οθόνη 10,25 ιντσών στην καμπίνα αλλά και παραδοσιακά μπουτόν

Στην καμπίνα, η ανανεωμένη Aston Martin Vantage εμπνέεται από τις αλλαγές που έχουν γίνει στην DB12. Το ταμπλό έχει φρεσκαριστεί και περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη 10,25 ιντσών που συμπληρώνεται από πολλά φυσικά κουμπιά και διακόπτες. Ένα ηχοσύστημα 11 ηχείων, 390 Watt διατίθεται στάνταρ, ενώ ένα σύστημα 15 ηχείων, 1.170 Watt από την Bowers & Wilkins είναι μια από τις επιλογές του προαιρετικού εξοπλισμού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
KIA