Η νέα Aston Martin Vantage κρυβόταν σε κοινή θέα
3 Φωτογραφίες »

Η νέα Aston Martin Vantage κρυβόταν σε κοινή θέα

1.584 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2024)

- Αγωνιστική έκδοση της Vantage έτρεξε στο Daytona
- Με V8 4,0 λίτρων θα έρχεται η Vantage
- Η έκδοση του δρόμου δεν θα έχει την μεγάλη αεροτομή και τους καθρέφτες της αγωνιστικής
- Η ομάδα της Aston Martin πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα

Αγωνιστική έκδοση της Vantage έτρεξε στο Daytona

Όποιος παρακολούθησε τον μαραθώνιο αγώνα αντοχής 2024 Rolex 24 στο Daytona, ίσως παρατήρησε τρία οχήματα στην πίστα τα οποία δεν έχουν κάνει το επίσημο ντεμπούτο τους ακόμα. Η νέα Aston Martin Vantage δεν έχει παρουσιαστεί, αλλά τρία Vantage GT3 αγωνιστικά έτρεξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Florida. Δεν το παραδέχεται δημοσίως η Aston Martin, αλλά οι φωτογραφίες από τον αγώνα είναι αποκαλυπτικές, αφού δείχνουν πως οι προβολείς τους, όχι μόνο είναι μεγαλύτεροι, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, εξακολουθούν να είναι και μερικώς καμουφλαρισμένοι. Οι προβολείς αυτοί μοιάζουν με εκείνους που έχουμε δει στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Vantage.

Με V8 4,0 λίτρων θα έρχεται η Vantage

Πηγή ισχύος του μοντέλου είναι ένας διπλοτούρμπινος κινητήρας V8 4,0 λίτρων. Οι λεπτομερείς επιδόσεις δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά για ένα μοντέλο GT3 απαιτούνται τουλάχιστον 500 με 600 άλογα. Προφανώς το αγωνιστικό Vantage GT3 έρχεται με όση περισσότερη ιπποδύναμη μπορεί να έχει και γνωρίζουμε πως στην DB12 παραγωγής, ο κινητήρας μπόρεσε να προσφέρει 680 άλογα. Η ερώτηση, βέβαια, είναι πόσα άλογα θα προσφέρει η νέα Vantage που ετοιμάζει η Aston Martin για τους δημόσιους δρόμους. Δεν χρειάζεται πολύ υπομονή, στις 12 Φεβρουαρίου θα μάθουμε.

Η «δρομίσια» έκδοση δεν θα έχει την μεγάλη αεροτομή και τους καθρέφτες της αγωνιστικής

Μιλώντας περί της έκδοσης δρόμου, θα υπάρξουν φυσικά και κάποιες αλλαγές στο εξωτερικό από της Vantage GT3 που είδαμε. Για παράδειγμα, αυτοί οι μεγάλοι καθρέφτες δεν πρόκειται να προσφερθούν στην έκδοση παραγωγής. Παρομοίως, η γιγάντια αεροτομή της GT3 θα σμικρυνθεί ή θα αφαιρεθεί εντελώς, ενώ είναι αρκετά εύλογο να υποθέσουμε πως η εξάτμιση του V8 δεν θα βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό τροχό.

Η ομάδα της Aston Martin πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα

Σε άλλα νέα, οι Vantage GT3 τα πήγαν περίφημα στον αγώνα 24ων ωρών στο Daytona. Στην κατηγορία GTD Pro, η ομάδα της Aston Martin έχασε την θέση στο βάθρο για λίγο, τερματίζοντας τέταρτη με το νούμερο 23. Μια Ferrari 296 πήρε την πρώτη θέση το τρόπαιο, με την Porsche 911 να έρχεται δεύτερη και την BMW M4 τρίτη.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda