Τα αρχικά σχέδια της φίρμας ήθελαν το Α9 να λανσαριστεί ως τετραθέσιο κουπέ

Τα αρχικά σχέδια της φίρμας ήθελαν το Α9 να λανσαριστεί ως τετραθέσιο κουπέ

Ηλεκτρική λιμουζίνα Audi

2.285 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2016)

To A9 e-tron θα λανσαριστεί το 2020 ως η πολυτελή λιμουζίνα στην γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Audi, αποτελώντας την ναυαρχίδα της φίρμας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το αφεντικό της Audi, Rupert Stadler, αποκάλυψε πως η φίρμα θα βάλει στη γραμμή παραγωγής μια νέα τετρακίνητη πολυτελή λιμουζίνα με σκοπό να ανταγωνιστεί το Tesla Model S. Το μοντέλο αυτό θα είναι το Α9 e-tron και θα μοιράζεται πολλά τεχνολογικά στοιχεία με το επερχόμενο Q6 e-tron SUV.
Τα αρχικά σχέδια ήθελαν το Α9 να λανσαριστεί ως τετραθέσιο κουπέ, το οποίο προοριζόταν για ανταγωνιστής των Mercedes-Benz S-Class Coupé και Bentley Continental GT, ωστόσο τελικά προκρίθηκε η ιδέα να αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της φίρμας από το Ίγκολσταντ. 
Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η ηλεκτρική λιμουζίνα είναι όμοια με αυτή που είχε το πρωτότυπο e-tron Quattro, που είδαμε στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης. Για την κίνησή του A9 e-tron υπεύθυνοι θα είναι τρεις ηλεκτροκινητήρες, ένας για τους μπροστά τροχούς και δύο για τους πίσω, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χλμ. Παράλληλα θα διαθέτει και αυτόνομη οδήγηση τέταρτου βαθμού, μιας ανώτερης βαθμίδας δηλαδή, από αυτή του Α8 που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. 
Στο e-tron quattro concept οι τρεις ηλεκτροκινητήρες απέδιδαν 435 ίππους, ενώ με την επιλογή του sport drive mode, η ιπποδύναμη άγγιζε τους 502 ίππους, ενώ η ροπή τα 799 Νm. Νούμερα που θα είναι σίγουρα πολύ κοντά σε αυτό του A9 e-tron.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green