ID.7 Tourer: Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό βάγκον της VW!
2 Φωτογραφίες »

ID.7 Tourer: Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό βάγκον της VW!

2.031 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2023)

- Έως 1.714 λίτρα στο πορτμπαγκάζ.
- Με 0,24 Cd αεροδυναμικό συντελεστή.
- Πιθανότατα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και 286 ίππους.

Πλησιάζει το ID.7 Tourer

Η Volkswagen εξελίσσει τα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα, με στόχο να αυξήσει τις προσφορές της προς το ευρωπαϊκό κοινό που ενδιαφέρεται να αποκτήσει αυτοκίνητο χωρίς ρύπους. Ένα από αυτά είναι το ID.7 Tourer, με τις πρώτες teaser εικόνες του ηλεκτρικού βάγκον να δημοσιεύονται επίσημα από την γερμανική φίρμα.

Με 0,24 Cd αεροδυναμικό συντελεστή

Το ID.7 Tourer θα είναι η πιο πρακτική έκδοση του σεντάν ID.7, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Απρίλιο και πριν από περίπου ένα μήνα η ελληνική αντιπροσωπεία ξεκίνησε να δέχεται προπαραγγελίες. Διαθέτοντας κομψό προφίλ και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο αμάξωμα, το ID.7 Tourer θα έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,24 Cd, καθιστώντας το έτσι ελάχιστα λιγότερο αεροδυναμικό από το ηλεκτρικό σεντάν με Cd 0,23.

Έως 1.714 λίτρα στο πορτμπαγκάζ

Σε ότι αφορά τους χώρους - βασικό στοιχείo αγοράς των βάγκον μοντέλων - το ID.7 Tourer έρχεται με χώρο αποσκευών 545 λίτρων. Σε περίπτωση που πέσουν τα πίσω καθίσματα στο πορτμπαγκάζ θα μπορούν να... βολευτούν 1.714 λίτρα αποσκευών.

Πιθανότατα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και 286 ίππους

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές κινητήρων του ID.7 Tourer, αλλά η Volkswagen λέει ότι το μοντέλο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB της εταιρείας. Δεν αποκλείεται λοιπόν το ID.7 Tourer να υιοθετήσει το σύστημα κίνησης του σεντάν ID.7, δηλαδή έναν ηλεκτροκινητήρα της μάρκας απόδοσης 286 ίππων. Στην Ελλάδα το ID.7 πωλείται με μπαταρία 82 kWh (καθαρή χωρητικότητα 77 kWh) που παρέχει εκτιμώμενη αυτονομία 621 χιλιομέτρων. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 180 km/h και επιτάχυνσή του στο 0-100 γίνεται σε 6,5 δλ.. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
VW CRAFTER LEASEPRO