Κατασχέθηκαν χιλιάδες Porsche, Bentley και Audi στις ΗΠΑ

Κατασχέθηκαν χιλιάδες Porsche, Bentley και Audi στις ΗΠΑ

Κατασχέθηκαν χιλιάδες Porsche, Bentley και Audi στις ΗΠΑ

1.947 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2024)

- Είχαν εξάρτημα που κατασκευάστηκε με καταναγκαστική εργασία
- Ο όμιλος VW θα αντικαταστήσει το εξάρτημα μέχρι τέλος Μαρτίου
- Πρόκειται για μικρό ηλεκτρικό εξάρτημα

Είχαν εξάρτημα που κατασκευάστηκε με καταναγκαστική εργασία

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει ο όμιλος Volkswagen αφού χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα Porsche, Bentley και Audi έχουν κατασχεθεί σε λιμάνια των ΗΠΑ. Η ενέργεια αυτή ήρθε μετά από αποκάλυψη ότι ένα εξάρτημα εντός των αυτοκινήτων προερχόταν από μια περιοχή της Κίνας, όπου επιτρέπεται η καταναγκαστική εργασία. Σύμφωνα με τον εργασιακό νόμο που ψηφίστηκε το 2021, απαγορεύεται στις ΗΠΑ η εισαγωγή προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί με καταναγκαστική εργασία στην περιοχή της Σιντζιάνγκ της Κίνας, μεταξύ άλλων περιοχών.

Ο όμιλος VW θα αντικαταστήσει το εξάρτημα μέχρι τέλος Μαρτίου

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Financial Times ο όμιλος Volkswagen δεν είχε επίγνωση της προέλευσης του εξαρτήματος, αλλά ο προμηθευτής ο ίδιος ενημέρωσε τον όμιλο. Ο όμιλος εν συνεχεία ενημέρωσε τις αμερικάνικες αρχές για την προέλευση του εξαρτήματος. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αργοπορία στην παράδοση των οχημάτων στους αγοραστές ωσότου το εξάρτημα αυτό αντικατασταθεί - κάτι που θα συμβεί μέχρι τέλος Μαρτίου.  

Πρόκειται για μικρό ηλεκτρικό εξάρτημα

Η VW έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που κατασχέθηκαν μέσω επιστολής εξηγώντας το πρόβλημα. Στην επιστολή αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα «μικρό ηλεκτρικό εξάρτημα που αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερη μονάδας ελέγχου». Η επιστολή, ωστόσο, δεν αποκάλυψε την ακριβή προέλευση του εξαρτήματος.

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO