Βλέπετε το τρέχον LBX.

Βλέπετε το τρέχον LBX.

«Καυτό» Lexus LBX έρχεται με το μοτέρ του Toyota GR Yaris!

37.010 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2023)

- Θα ντεμπουτάρει το 2024.
- Με το μοτέρ του GR Yaris.
- 4κίνητο με δύο επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων.
- Ενισχυμένη ανάρτηση και φρένα.

Θα ντεμπουτάρει το 2024

Η Lexus αναμένεται να παρουσιάσει μία νέα «καυτή» έκδοση του LBX, η πρεμιέρα της οποία θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, τον Γενάρη του 2024, όπως έχει ανακοινώσει η μάρκα. Το εν λόγω μοντέλο θα λάβει τον 1.600άρη κινητήρα του Toyota GR Yaris, θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα νέο αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Με το μοτέρ του GR Yaris

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται πληροφορίες από πηγές εντός της εταιρείας, το «καυτό» Lexus LBX, θα φορά το σήμα επιδόσεων της Toyota Gazoo Racing (GR), καθώς θα εξοπλίζεται με το τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων της μάρκας που βρίσκουμε και στο υπάρχον GR Yaris. Το τελευταίο στην Ευρώπη έρχεται με 261 άλογα (και 370 Nm ροπής), αλλά στην Ιαπωνία η ισχύς αυξάνεται στα 272.

4κίνητο με δύο επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων

Από κει και πέρα, λέγεται πως το πιο ισχυρό Lexus LBX θα συνδυάζεται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης του GR Yaris, ενώ θα έχει διαθέσιμα δύο κιβώτια ταχυτήτων. Η πρώτη επιλογή θα είναι ένα 6άρι χειροκίνητο, ενώ η δεύτερη ένα 8άρι αυτόματο με μετατροπέα ροπής. Το τελευταίο επί του παρόντος είναι υπό ανάπτυξη για το GR Yaris, αλλά η Toyota έχει πει πως πρόκειται για ένα κιβώτιο «Game Changer», που μπορεί να προβλέπει τις κινήσεις του οδηγού.

Ενισχυμένη ανάρτηση και φρένα

Από κει και πέρα, στη νέα του ισχυρή έκδοση το LBX αναμένεται να ενισχύσει την ανάρτησή του και τα φρένα του ώστε να συμβαδίζουν με το επίπεδο απόδοσής τους. Τέλος, υπογραμμίζεται πως αλλαγές θα υπάρχουν και στο οπτικό κομμάτι, όπως άλλωστε ισχύει και ανάμεσα στο τυπικό Yaris και το «καυτό» GR Yaris.   

BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center