Με 610+ χλμ. αυτονομία και 325 ίππους το νέο Hyundai Ioniq 6
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 610+ χλμ. αυτονομία και 325 ίππους το νέο Hyundai Ioniq 6

5.483 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2022)

Το Hyundai Ioniq 6 είναι εδώ, αποτελώντας το νέο ηλεκτρικό σεντάν της κορεατικής μάρκας που έρχεται με περισσότερα από 610 χιλιόμετρα αυτονομία και 325 ίππους.

Πρεμιέρα για το αεροδυναμικό σεντάν

Η Hyundai κινείται στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της και στην πορεία της αυτή έκανε ένα ακόμα βήμα παρουσιάζοντας το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σεντάν Ioniq 6, το οποίο έρχεται για να «κουμπώσει» δίπλα στο ηλεκτρικό SUV, Ioniq 5.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυτονομία 610+ χλμ. και 325 ίππους ισχύ

Ξεκινώντας απ’ ευθείας από το σύστημα κίνησης έχουμε και λέμε. Η βασική έκδοση διαθέτει μπαταρία 53 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η Hyundai δεν είπε πόσο ισχυρό είναι, αλλά προηγουμένως έχει σημειώσει πως θα φτάνει περίπου τα 218 άλογα. Ανεξάρτητα από τους τελικούς αριθμούς, αυτή η έκδοση αναμένεται να έχει κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 14 kWh/100 km σύμφωνα με τον WLTP και η κορεατική μάρκα υποστηρίζει πως το Ioniq 6 θα είναι ένα από τα πιο αποδοτικά ηλεκτρικά.
 
Παρούσα θα είναι και μία μπαταρία 77,4 kWh που θα αυξήσει την αυτονομία σε πάνω από 610 χιλιόμετρα, όντας δηλαδή περίπου 100 χιλιόμετρα περισσότερα από την αυτονομία του Ioniq 5. Η αύξηση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας 0,21 cd του Ioniq 6. Στην έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία το Ioniq 6 θα προσφέρεται με κίνηση στους πίσω και όλους τους τροχούς, ενώ όταν εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ η συνδυαστική ισχύς του θα ανέρχεται στα 325 άλογα και 605 Nm ροπής. Η κορεατική μάρκα σημειώνει πως το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 5,1 δευτερόλεπτα.
 
Το Ioniq 6 χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική E-GMP, υποστηρίζοντας φόρτιση 400V και 800V. Έτσι η εταιρεία υπογράμμισε πως μέσω ενός γρήγορου φορτιστή DC 350 kW η μπαταρία θα φορτίζει από 10-80% σε μόλις 18 λεπτά. Εκτός από το να δέχεται ρεύμα το Ioniq 6 μπορεί να αποτελέσει εκείνο την πηγή ρεύματος για άλλες συσκευές, από εργαλεία μέχρι φώτα και προβολείς εξωτερικού χώρου, χάρη στην τεχνολογία vehicle-to-load.

Σχεδίαση που τραβάει την προσοχή

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις να πούμε πως το νέο Ioniq 6 έχει μήκος 4.855 χιλιοστά, πλάτος 1.880 χιλιοστά, ύψος 1.495 χιλιοστά και μεταξόνιο που εκτείνεται 2.950 χιλιοστά.
Σχεδιαστικά το μοντέλο το γνωρίζουμε από προηγούμενες εικόνες. Το μπροστινό μέρος έχει καθαρό, μινιμαλιστικό στυλ, με το καπό να διαθέτει ομαλή καμπυλόγραμμή σχεδίαση, ενώ τα ανυψωμένα τμήματα για τους προβολείς οδηγούν στις μπροστά κολόνες. Στο πλάι αυτό που ξεχωρίζει είναι η τοξωτή γραμμή της οροφής, ενώ βλέπουμε πως το μοντέλο στις φωτογραφίες έχει κάμερες αντί για παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες (ανάλογα με την αγορά θα υπάρχουν και οι δύο δυνατότητες). Οι τροχοί 18 ή 20 ιντσών έχουν ένα περίπλοκο, ασύμμετρο σχέδιο ακτινών, καλής ωστόσο αισθητικής. Στο πίσω μέρος το Ioniq 6 υιοθετεί σπορ χαρακτήρα. Μία αεροτομή στη βάση του παρμπρίζ ξεχωρίζει, ενώ από κάτω υπάρχει και μία δεύτερη θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο την ουρά της πάπιας. Το φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος εκτείνονται σε όλο το πλάτος και έχουν τα γραφικά των πίξελ, κάτι που είδαμε πρωτίστως στο Ioniq 5. Χαμηλά και στις άκρες του πίσω προφυλακτήρα έχουν τοποθετηθεί ανακλαστήρες και αυτή σε πίξελ μοτίβο.   

Συνέχεια του άρθρου >>>
E-CUSTOM
Mitsubishi