Μια πόλη - στολίδι μηδενικών εκπομπών!

Μια πόλη - στολίδι μηδενικών εκπομπών!

1.934 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2014)

Ο μεγάλος πληθυσμός, η ρύπανση και η εξάρτηση από τον άνθρακα έχουν καταστήσει την Κίνα μια από τις περισσότερο ρυπογόνες χώρες παγκοσμίως. Ένα νέο, βιώσιμο αστικό πρότζεκτ σαν κι αυτό σίγουρα μπορεί να συμβάλλει στην ανατροπή αυτής της εικόνας!

Το Binhai Eco City, ένα πρότζεκτ που προέκυψε από τη συνεργασία Κίνας – Σιγκαπούρης, είναι μια δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Holm που καταφέρνει να διερευνήσει τις δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στο ανθρακοκρατούμενο κινεζικό περιβάλλον. Το έργο δημιουργήθηκε για να λάβει μέρος στο World Architecture Festival 2014, όπου έκλεψε τις εντυπώσεις.
Το όραμα πίσω από την έμπνευση είναι μια όαση πρασίνου που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους πεζούς, γι αυτό και ο σχεδιασμός συνιστά απέραντους χώρους πράσινου που γλιστρούν ανάμεσα στα κτίρια, καλώντας τους πολίτες να αλληλεπιδρούν διαρκώς με τη φύση. Αυτή η άμεση πρόσβαση σε πράσινους χώρους δίνει στην Eco City ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προσφέρει στους μελλοντικούς κατοίκους της ένα ζωηρό και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green