Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και το υπουργείο φαίνεται αποφασισμένο να δράσει.

Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και το υπουργείο φαίνεται αποφασισμένο να δράσει.

Μπαίνει «τέλος» στα ανασφάλιστα

5.955 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2016)

To Υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στα ανασφάλιστα οχήματα

Η ασφάλιση κάθε αυτοκινήτου θα πρέπει να θεωρείται

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

πλέον εκ των ων ουκ άνευ, καθώς όλοι οι «δρόμοι» οδηγούν τον τελευταίο καιρό,προς αυτή την κατεύθυνση. 

Την ώρα που τα στοιχεία της Ένωσης ΑσφαλιστικώνΕπιχειρήσεων Ελλάδας (ΕΑΕΕ) κάνουν λόγο για περίπου 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους της χώρας και ηπαραγωγή των υποχρεωτικών ασφαλίστρων για την Αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτωνυποχωρεί κατά 16,8% (στα 545.297.658,40 ευρώ) στο 8μηνο του 2015, παρά τιςανοδικές τάσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων, τα νέα δεδομένα αναδεικνύουν σήμερα, ως… μονόδρομο, την ασφάλιση κάθε οχήματος.

Από τη μία, το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται ναστείλει τα πρώτα ειδοποιητήρια στους ανασφάλιστους οδηγούς, γεγονός που θα οδηγήσεισε αυστηρή τιμωρία, όσων δεν έχουνπρολάβει να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις που θα έχει ένας ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματοςπεριλαμβάνουν τα εξής:

·        Αφαίρεση πινακίδων.

·        Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

·        Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του ΕπικουρικούΚεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής αρχής.

·        Ποινικές κυρώσεις.


Περιττά έξοδα η… μη ασφάλιση

Από την άλλη δε, με το παράβολο υπέρ του δημοσίουστα 250 ευρώ και το πρόστιμο για ταανασφάλιστα δίκυκλα να ανέρχεται στα 250 ευρώ, για τα επιβατικάαυτοκίνητα στα 500 ευρώ και για τα φορτηγά στα 1.000 ευρώ, η επιλογή της ασφάλισης είναι δεδομένο ότικοστίζει πολύ φθηνότερα από την επιλογή της μη ασφάλισης ενός οχήματος.

ΠλήθοςΕλλήνων, εξαιτίας και του περιορισμού των οικονομικών τους δυνατοτήτων εν μέσωκρίσης, έχουν θεωρήσει ως περιττό έξοδο την ασφάλιση του αυτοκινήτουτους, αναβάλλοντας την καταβολή του, ή και αποφασίζοντας να το… ρισκάρουν,γλιτώνοντας τελείως το εν λόγω ποσό. Στην πράξη όμως πρόκειται για ρίσκο μεκαθόλου καλές πιθανότητες να αποδώσει. Αντιθέτως, οι κυρώσεις που θα τουεπιβληθούν είναι ιδιαίτερα υψηλές για περιττά έξοδα και αντιστρόφως ανάλογα τουαρχικού αντιτίμου της ασφάλισης, ενώ μια πιθανή εμπλοκή ανασφάλιστου οχήματοςσε οποιοδήποτε ατύχημα είναι πιθανό να φέρει τον ιδιοκτήτη αντιμέτωπο μεανυπολόγιστες ευθύνες.

Νέες μειώσεις στην τιμή τηςασφάλισης

Η επιλογή της μη ασφάλισης ενός οχήματοςχαρακτηρίζεται πια δε, αδικαιολόγητη και από το γεγονός ότι η τιμή τωνασφαλίστρων έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα, το τελευταίο διάστημα. Είναιχαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής(ΕΛΣΤΑΤ), η υποχώρηση των ασφαλίστρων του αυτοκινήτου «τρέχει» ακόμη καιμε ρυθμό της τάξης του 8,5% κατά τη διάρκεια του 2015, ενώ πλήθος προσφορών από τιςασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, παρέχουν τα εν λόγω ασφάλιστρα, με τοχαμηλότερο δυνατό κόστος. Ειδικά δε, με την online ασφάλιση, δίνεται και μια τεράστιαευκαιρία σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου οχήματος, να ασφαλίσει εύκολα, γρήγορακαι με το μικρότερο δυνατό κόστος, το αυτοκίνητό του και να ξενοιάσειμια και καλή από κάθε σχετικό άγχος, χωρίς να «ματώσει» οικονομικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
citroen