Νέα Maserati GranCabrio Folgore: Ηλεκτρικό cabrio με 829 άλογα

2.503 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2024)
Νέα Maserati GranCabrio Folgore: Ηλεκτρικό cabrio με 829 άλογα
8 Φωτογραφίες »

- Έχει διαφορετικό πρόβολο σε σχέση με την συμβατική GranCabrio
- Η οροφή μπορεί να κλείσει σε 14 δλ.
- Με 3 οθόνες και πολλές επιλογές εξατομίκευσης
- Αποδίδει 829 άλογα και κινείται ηλεκτρικά έως και για 447 χλμ.

Έχει διαφορετικό πρόβολο σε σχέση με την συμβατική GranCabrio

Στην παρουσίαση της έκδοσης Folgore για την GranCabrio προχώρησε η Maserati θέλοντας να προσφέρει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να πάρουν στην κατοχή τους ένα υπερπολυτελές cabrio αλλά παράλληλα θέλουν να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά. Η Folgore ακολουθεί τα χνάρια της συμβατικής έκδοσης αλλά υιοθετεί κάποια καινούρια σχεδιαστικά στοιχεία όπως νέο μπροστινό προφυλακτήρα, ανασχεδιασμένη γρίλια και νέα σχέδια από ζάντες 20 και 21 ιντσών που καλύπτονται από ελαστικά ειδικά για ηλεκτρικά.

Η οροφή μπορεί να κλείσει σε 14 δλ.

Στα cabrio μοντέλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λειτουργία της οροφής και για αυτό η Maserati γνωστοποιεί πως η μαλακή οροφή στην ηλεκτρική GranCabrio μπορεί να κλείσει σε 14 δευτερόλεπτα και  όσο το αυτοκίνητο δεν ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα. Το ύφασμα μπορεί να διατεθεί σε 5 χρώματα Nero, Blue Marine, Titan Grey, Greige και Granata.

Με 3 οθόνες και πολλές επιλογές εξατομίκευσης

Στο εσωτερικό, η Folgore δεν έχει καμία ουσιαστικά διαφορά σε σχέση με την συμβατική GranCabrio. Έχει μια κεντρική οθόνη αφής 12,3 για το σύστημα infotainment με μια μικρότερη οθόνη αφής 8,8 ιντσών ακριβώς από κάτω της για την ρύθμιση του κλιματισμού. Πίσω από το θερμαινόμενο τιμόνι με επίπεδη βάση, υπάρχει μια τρίτη οθόνη 12,2 για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η κεντρική οθόνη είναι συμβατή με Android Auto και Carplay. Το εσωτερικό είναι μπορεί να εξατομικευθεί σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να επενδυθεί με βιώσιμα υλικά όπως το Econyl. Πρόκειται για ένα υλικό "αναγεννημένου νάιλον" που κατασκευάζεται από πράγματα όπως ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας.

Αποδίδει 829 άλογα και κινείται ηλεκτρικά έως και για 447 χλμ.

To κινητήριο σύνολο της GranCabrio Folgore αναλύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 92,5 kWh που δίνει ενέργεια σε 3 ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στο μπροστινό και δύο στον πίσω άξονα. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 829 άλογα και τα 1.350 Nm ροπής και χάρη σε αυτή, το μοντέλο μπορεί να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. και να φτάσει σε τελική τα 290 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία σύμφωνα με τα τεστ του WLTP είναι από 419 έως 447 χιλιόμετρα και όσον αφορά την φόρτιση, η Maserati δηλώνει πως μπορεί να «πάρει» 100 χλμ. μέσα σε 5 λεπτά. Η φόρτιση από το 20% έως το 80% χρειάζεται μόνο 18 λεπτά.

Το πόσο θα κοστίζει καθώς και το πότε θα αρχίσουν οι παραδόσεις δεν έχει γίνει γνωστό.

FORD E-TRANSIT
test center