Νέα μπαταρία με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 600 χιλιόμετρα αυτονομία

8.328 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2024)
Νέα μπαταρία με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 600 χιλιόμετρα αυτονομία
3 Φωτογραφίες »

- Με 10 λεπτά φόρτισης 600 χιλιόμετρα αυτονομία.
- Πάνω από 1.000 χιλιόμετρα η συνολική αυτονομία.
- Με ένα δευτερόλεπτο φόρτισης γεμίζει για 1 χιλιόμετρο αυτονομία.
- Ετοιμάζει το δικό της δίκτυο γρήγορης φόρτισης η CATL.

Πάνω από 1.000 χιλιόμετρα η συνολική αυτονομία

Νέα μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα αποκάλυψε η CATL, η οποία με 10 λεπτά φόρτιση προσφέρει αυτονομία για 600 χιλιόμετρα. Το νέο πακέτο μπαταριών έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kg, προσφέροντας συνολική αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Χρησιμοποιεί νέα χημεία λιθίου-σιδήρου της CATL

Η πρεμιέρα της εν λόγω μπαταρίας πραγματοποιήθηκε από την CATL στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο. Η κινεζική εταιρεία και μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών για ηλεκτρικά στον κόσμο, έχει ονομάσει τη νέα προηγμένη μπαταρία, Shenxing Plus και επί της ουσίας πρόκειται για μία μπαταρία που χρησιμοποιεί μία προηγμένη χημεία λιθίου-σιδήρου με ένα ακόμα αποκλειστικό υλικό της CATL, που της επιτρέπει να ενισχύσει την ενεργειακή της πυκνότητα. Επίσης, η μπαταρία Shenxing Plus χρησιμοποιεί ένα μονοκόμματο περίβλημα.

Με 10 λεπτά φόρτισης 600 χιλιόμετρα αυτονομία

Η CATL λέει ότι η νέα της μπαταρία έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kg, παρέχοντάς αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων, μετρημένη στον κινεζικό κύκλο δοκιμών και όχι στον ευρωπαϊκό (WLTP). Εκτός από την ενεργειακή πυκνότητα αλλά και την αυτονομία, η νέα μπαταρία υπόσχεται και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, χάρη στην οποία μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης μπορεί να γεμίσει για 600 χιλιόμετρα αυτονομίας. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1 χιλιόμετρο αυτονομίας ανά δευτερόλεπτο φόρτισης.

Ετοιμάζει το δικό της δίκτυο γρήγορης φόρτισης η CATL

Η CATL επί του παρόντος δεν γνωστοποίησε κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε η μπαταρία Shenxing Plus θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη στις αγορές για τα ηλεκτρικά οχήματα, ωστόσο δεν αποκλείεται περισσότερες πληροφορίες να υπάρξουν προσεχώς. Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη μπαταρία, η CATL δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει την κατασκευή του νέου δικτύου φόρτισης Superfast Charging Shenxing, το οποίο σκοπεύει να γίνει η μεγαλύτερη υπηρεσία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στην Κίνα. Παράλληλα, δημιουργεί και μία λέσχη ιδιοκτητών οχημάτων Shenxing που λειτουργεί σε περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης, όπου στα μέλη θα παρέχεται οδική βοήθεια, επιθεωρήσεις και συντήρηση μπαταριών και άλλες υπηρεσίες.

Mercedes
NEXEN NFERA PRIMUS