Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά hypercars από τη Williams
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά hypercars από τη Williams

2.088 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2022)

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά hypercars παρουσίασε η Williams Advanced Engineering!

Η πλατφόρμα ονομάζεται EV-R

Η Williams Advanced Engineering έχει αναπτύξει μια σύνθετη πλατφόρμα τύπου skateboard την οποία θα παρέχει σε μικρούς κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η πλατφόρμα ονομάζεται EV-R και βασίζεται στην FW-EVX που σχεδίασε η Williams το 2017. Η νέα πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να δείξει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων πώς θα μπορούσαν να λανσαριστούν τα ηλεκτρικά χωρίς την ανάγκη επανασχεδιασμού υπαρχόντων μοντέλων ή ανάπτυξης νέας αρχιτεκτονικής από το μηδέν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Προσφέρει ακόμα και 2.243 ίππους

Σύμφωνα με την εταιρεία η πλατφόρμα EVR με μπαταρία 85 kWh και απόδοση 2.243 ίππων θα επέτρεπε στα επερχόμενα ηλεκτρικά hypercar να κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την αυτονομία, ορίζεται στα 450 χιλιόμετρα.

Το Deus Vayanne βασίζεται στην πλατφόρμα

Το πρώτο μοντέλο που έχει βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της Williams Advanced Engineering είναι το Deus Vayanne που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος και είναι σχεδιασμένο από την Italdesign. Το εν λόγω μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, μπρος και πίσω έχοντας 2.169 ίππους και 2.000 Nm ροπής. Το Deus Vayanne αναμένεται να φτάσει στη γραμμή παραγωγής το 2025.

Συνέχεια του άρθρου >>>
DEH PASXA
KIA