• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισαν οι κατάσκοποι μας, από τη νέα σειρά των Mercedes C-Class & BMW Σειρά 3.

Ένα βήμα πιο πέρα πάει η Mercedes την όμορφη σχεδίαση της C-Class στην επόμενη γενιά της. Ξεχωρίζει για τα νέα της φωτιστικά σώματα που τονίζουν τον δυναμισμό της.

Η νέα γενιά της Σειράς 3 της BMW είναι πολύ πιο δυναμική αισθητικά από την τωρινή της γενιά, με τις γραμμές του αμαξώματός της να δένουν πιο αρμονικά με το σύνολο.

Νέες Mercedes C-Class & BMW Σειρά 3

Διαβάστηκε από 14200 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/3/2017

Aναζωπύρωση μιας από τις μεγαλύτερες κόντρες της αυτοκίνησης, αυτής ανάμεσα στην 3άρα της BMW και την C-Class της Mercedes. Στην επόμενη γενιά τους, τα δυο γερμανικά μεσαία έρχονται πιο πλήρη από ποτέ και αναζωπυρώνουν την κόντρα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

 
What is new
Mercedes C-Class
- 5η γενιά 
- Μεγαλύτερη σε διαστάσεις
- Τεχνολογικά προηγμένα συστήματα
- Παρουσίαση το 2020
 
BMW Σειρά 3
- Νέα πισωκίνητη πλατφόρμα
- Mε κινητήρες από 1,5 λίτρα
- Η entry level πισωκίνητη BMW της νέας εποχής
- Έρχεται το 2018
 
Για άλλη μια φορά BMW και Mercedes θα βρεθούν αντιμέτωπες με διαφορά «φάσης» στην μεσαία κατηγορία αφού η BMW θα μας δώσει τον διάδοχο της 3άρας μέσα στο 2018 και την Mercedes να τοποθετεί χρονικά την έλευση της C-Class μέσα στο 2020. Αυτό βέβαια δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να κάνουμε ένα πρόωρο συγκριτικό, αφού με τη βοήθεια των κατασκοπευτικών μας φωτογραφιών έχουμε τα περισσότερα που χρειάζονται για να δούμε τι θα γίνει ανάμεσά τους σε τρία χρόνια από σήμερα. Είναι δεδομένο ότι τόσο η BMW όσο και η Mercedes δουλεύουν πυρετωδώς για τα πιο δημοφιλή τους αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η BMW είναι σχεδόν έτοιμη για την επόμενη γενιά της Σειράς 3 (G20), η οποία ήδη πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξής της ενώ την ίδια στιγμή η Mercedes ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση της υπάρχουσας C-Class, (θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος) με στόχο να συνεχίσει να αποτελεί την δημοφιλέστερη πρόταση στην μεσαία κατηγορία και ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της φίρμας γενικότερα. 
 
Εμφάνιση: Πιο όμορφη η 3άρα, συνεχίζει να θέλγει η C-Class
Σχεδιαστικά οι επόμενες γενιές των premium μεσαίων των BMW και Mercedes έρχονται πιο κοντά σε σχέση με τις τωρινές τους, εκφράζοντας και οι δύο πρωτίστως έντονο δυναμισμό και εκλεπτυσμένη αισθητική. Η BMW συγκεκριμένα αποφάσισε να περάσει στην 3άρα ένα πολύ πιο επιθετικό προφίλ που συντίθεται από τα όμορφα στενόμακρα φωτιστικά σώματα και τον μυώδη με τις μεγάλες εισαγωγές προφυλακτήρα, ενώ το σύνολο έρχεται να τονίσει η νέα μεγάλη μάσκα της εταιρείας. Στα πλαϊνά της, οι έντονες ακμές είναι και πάλι παρούσες όμως έχουν δέσει πολύ πιο αρμονικά με το πίσω μέρος το οποίο με τη σειρά του εκφράζει δυναμισμό. Η Mercedes θα συνεχίσει την «επιθετική» σχεδιαστική της γλώσσα και στην επόμενη γενιά της C-Class. Αυτή αν και αποτελεί μια λογική συνέχεια της υπάρχουσας, διαθέτει περισσότερο σύγχρονα στοιχεία με βασικότερο την υιοθέτηση στενότερων και πολύ πιο δυναμικών φωτιστικών σωμάτων εμπρός.  
 
Η μάχη της πλατφόρμας
Τα δύο μεσαία των BMW και Mercedes θα συνεχίσουν και στις νέες τους γενιές να «στηρίζονται» σε νέες πλατφόρμες και θα παραμείνουν πισωκίνητες, αποτελώντας έτσι και οι δύο τις entry level πισωκίνητες προτάσεις των δύο εταιρειών. Η BMW θα χρησιμοποιήσει την «CLAR» πλατφόρμα, ενώ η Mercedes την πιο σύγχρονη και επιμηκυμένη εκδοχή της «MRA» με τις δύο αυτές πλατφόρμες να εξυπηρετούν τα μέγιστα στην μείωση του βάρους και για τα δύο αυτοκίνητα. Αλλο κοινό στοιχείο που θα έχουν είναι ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση των διαστάσεων, ενώ θα εξοπλίζονται με πολλά από τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που εξοπλίζουν τις μεγαλύτερες αδελφές τους, Σειρά 5 και E-Class αντίστοιχα. 
 
Kινητήρες: «Πέφτουν» στα 1,5 λίτρα αλλά ανεβάζουν απόδοση
Ενα από τα βασικότερα νέα στοιχεία που θα φέρουν οι νέες γενιές των δύο premium μεσαίων των BMW και Mercedes, είναι το γεγονός ότι στις βασικές τους εκδόσεις θα εφοδιάζονται αμφότερες με κινητήρες turbo χωρητικότητας 1,5 λίτρων με απόδοση περίπου 150 ίππους. Εκτός από τους κινητήρες των 1,5 2,0 και 3,0 λίτρων της BMW σε βενζίνη και diesel επιλογές, είναι δεδομένο ότι η γκάμα της νέας Σειράς 3, θα πλαισιωθεί και από περισσότερο οικολογικές προτάσεις υβριδικές plug in και ηλεκτρικές. Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφορία σχετικά με την γκάμα κινητήρων της νέας επόμενης γενιάς C-Class θεωρείται δεδομένο ότι στα diesel βασικός θα είναι ο 2,2 λίτρων κινητήρας της εταιρείας με απόδοση από 170 έως 210 ίππους ανάλογα με την έκδοση, ενώ πέραν των εκδόσεων AMG 63, που θα αποδίδουν περί τους 500 ή 610 ίππους (στην έκδοση S), θα υπάρχει και ο 3λιτρος της έκδοσης C43 AMG ο οποίος θα αποδίδει περισσότερους από 380 ίππους. 

Tags: MERCEDES, BMW, C-CLASS
 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα