Σύμφωνα με την Audi αυτό είναι το αεροδυναμικότερο station wagon.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύμφωνα με την Audi αυτό είναι το αεροδυναμικότερο station wagon.

Νέο Α4 Avant (+video)

8.014 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2015)

Όπως είναι λογικό η Audi λίγο μετά την παρουσίαση του νέου A4 έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες από τη station wagon έκδοσή του.

Το νέο Audi A4 Avant είναι πλέον γεγονός, καθώς η γερμανική μάρκα το παρουσίασε και επισήμως, λίγους μήνες μετά την επίσημη αποκάλυψη του A4, τις φωτογραφίες του αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες.
Συγκεκριμένα, πλέον το Audi A4 Avant είναι το αεροδυναμικότερο μοντέλο στην κατηγορία του με αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,26 (0,23 έχει το σεντάν). Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από αυτό που αντικαθιστά, παρόλα αυτά καταφέρνει και είναι ελαφρύτερο έως και 120 κιλά (αναλόγως έκδοσης και εξοπλισμού). 
O χώρος αποσκευών, που σε αυτά τα μοντέλα πρωταγωνιστεί, είναι στα 505 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φτάνει τα 1.510 (έως την οροφή), με την πίσω πόρτα να ανοίγει/κλείνει ηλεκτρικά (στάνταρ εξοπλισμός).
Εμφανισιακά, το Audi A4 Avant έχει ενστερνιστεί όλες τις σχεδιαστικές αλλαγές της σεντάν έκδοσης, ενώ το πίσω μέρος έχει διαφοροποιηθεί αναλόγως εξαιτίας του επιπλέον όγκου.
Στο εσωτερικό του δεν συναντάμε αλλαγές σε σχέση πάντα με τη σεντάν έκδοση. Σε σχέση φυσικά με το μοντέλο που αντικαθιστά υπάρχει νέα κονσόλα και νέο τιμόνι, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλουσιότερος και φυσικά θα υπάρχει και η επιλογή ψηφιακού πίνακα οργάνων. 
Όσον αφορά τους κινητήρες, υπάρχει ποικιλία από υπερτροφοδοτούμενα 4κύλινδρα και 6κύλινδρα μοτέρ πετρελαίου και βενζίνης, όπως εξάλλου συμβαίνει και με τη σεντάν έκδοση του A4. Συγκεκριμένα, αρχικά το νέο Audi A4 Avant θα διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 1,4 TFSI 150 ίππων και 2,0 TFSI σε εκδόσεις 190 ίππων και 252 ίππων. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, εκεί συναντάμε τον 2,0 TDI σε εκδόσεις με 150 και 190 ίππους και τον 3,0 TDI σε εκδόσεις με 218 και 272 ίππους. Τις παραπάνω εκδόσεις θα συνοδεύει και η έκδοση φυσικού αερίου g-tron με 2,0 λτ. TFSI 170 ίππων. Οι εκδόσεις TFSI και τα 2λιτρα TDI θα συνεργάζονται με ολοκαίνουργιο, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (ελαφρύτερο κατά 16 κιλά), ενώ όλες οι εκδόσεις, θα διατίθενται προαιρετικά με νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο S tronic (διπλού συμπλέκτη). Εξαίρεση η κορυφαία πετρελαιοκίνητη των 272 ίππων η οποία θα συνεργάζεται με το 8άρι tiptronic. Φυσικά την γκάμα του θα συμπληρώνουν τετρακίνητες εκδόσεις quattro

Ο σχεδιασμός ακολουθεί αυτόν της σεντάν έκδοσης.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί αυτόν της σεντάν έκδοσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen