Ντεμπουτάρει το καλοκαίρι το νέο Kia EV3

2.646 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2024)
Ντεμπουτάρει το καλοκαίρι το νέο Kia EV3
3 Φωτογραφίες »

- Έως το 2026 τα EV3, EV4, EV5 και EV2.
- Πρώτο το EV3 που παρουσιάζεται το καλοκαίρι.
- Θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο.
- Αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων.

Έως το 2026 τα EV3, EV4, EV5 και EV2

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το επερχόμενο EV3, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2024. Η κορεατική μάρκα παράλληλα παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες για άλλα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όπως τα EV4, EV5 και EV2, αναφέροντας πως θα κάνουν την εμφάνισή τους έως το 2026!

Πρώτο το EV3 που παρουσιάζεται το καλοκαίρι

Ξεκινώντας από το EV3, η κορεατική φίρμα κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Επενδυτών, επιβεβαίωσε πως το Kia EV3 Concept είναι πλέον έτοιμο να μπει στην παραγωγή. Μάλιστα, το επερχόμενο Kia EV3 θα αποκαλυφθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024, δηλαδή κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Το EV3 θα είναι το πρώτο που θα παρουσιαστεί από μία σειρά νέων ηλεκτρικών, που περιλαμβάνει τα EV4, EV5 και EV2, που σταδιακά θα έρθουν να προστεθούν δίπλα στα EV6, EV5 και EV9.

Θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο

Το μοντέλο παραγωγής του Kia EV3 θα μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο. Ως εκ τούτου θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τα EV9 και EV5 και το εσωτερικό του θα υιοθετεί μια ριζικά μινιμαλιστική προσέγγιση, ενώ θα κάνει χρήση βιολογικών υλικών, αυξάνοντας τον οικολογικό του χαρακτήρα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων

Σε επίσημο επίπεδο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες για το Kia EV3. Πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική E-GMP, η οποία θα επιτρέψει στο crossover να χρησιμοποιεί τις επιλογές μπαταριών 58 kWh και 77,4 kWh από το μεγαλύτερο EV6. Αναμένουμε μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων, εκδόσεις με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά και μία έκδοση GT, η οποία θα μπορούσε να προστεθεί στην γκάμα αργότερα.

Τέλος, το Kia EV3 θα είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία V2L, που θα του επιτρέπει να φορτίζει από την μπαταρία του αντικείμενα όπως φορητούς υπολογιστές, εργαλεία, συσκευές, ηλεκτρικά ποδήλατα ή οτιδήποτε άλλο λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

Toyota
SEAT