7 φωτογραφίες »

Κάτω από το καπό του Pathfinder βρίσκεται ο ένας V6 3,5 λίτρων κινητήρας.

Ντεμπούτο για το νέο Nissan Pathfinder

10.779 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2021)

Η Nissan συνεχίζει να τροφοδοτεί με νέα μοντέλα τη παγκόσμια γκάμα της και πλέον σειρά για την ιαπωνική μάρκα είχε η αποκάλυψη του νέου «θηριώδους» Pathfinder.


Όπως όλοι θα περίμεναν το νέο Nissan Pathfinder συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από τον ογκώδη στιβαρό σχεδιασμό ο οποίος ακολουθεί μοντέρνες γραμμές, ωστόσο η μάρκα το εξοπλίζει με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων και μία σουίτα γεμάτη τεχνολογίες που το καθιστούν πιο ικανό και μεγαλώνουν την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού.
 
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ένας V6 3,5 λίτρων κινητήρας, ο οποίος προσφέρει 284 ίππους. Όπως προαναφέραμε το μοτέρ συνδυάζεται με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων, που αντικαθιστά το CVT που υπήρχε στο παρελθόν. Φυσικά το νέο Pathfinder έχει στη φαρέτρα του και μία σειρά από οδηγικά προφίλ. Επτά στον αριθμό και συγκεκριμένα τα standard, sport, eco, snow, sand, mud/rut και tow, τα οποία φυσικά το βοηθούν να κινείται πιο εύκολα ανάλογα με το έδαφος, τη δουλειά που είναι να κάνει ή τη διάθεση του οδηγού. Το μοντέλο θα προσφέρεται τόσο ως δικίνητο όσο και ως τετρακίνητο.
 
Στο εσωτερικό του αν επιλεγούν και οι τρεις σειρές καθισμάτων το Pathfinder μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβάτες, γεγονός που επιτυγχάνεται από τις διαστάσεις του οι οποίες μετριούνται σε 5.004 χιλιοστά μήκος, 1.979 πλάτος και 1.778 ύψος, ενώ το μεταξόνιό του μετράται στα 2.901 χιλιοστά.
 
Μένοντας στο εσωτερικό, οι οκτώ επιβάτες έχουν ανέσεις όπως θύρες USB σε όλη την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό υπάρχει διαθέσιμη μία οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αλλά και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Επίσης τα Apple CarPlay, Android Auto, NissanConnect και το σύστημα ProPILOT Assist είναι στάνταρ, ενώ μεγάλος είναι ο κατάλογος με τον προαιρετικό εξοπλισμό.
 
Οι πωλήσεις του νέου Nissan Pathfinder στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

test center
SEAT