To νέο Tourneo Courier απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν αυξημένη πρακτικότητα και χώρους σε compact εξωτερικές διαστάσεις, παρέχοντας παράλληλα μια πλήρη γκάμα κινητήρων.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To νέο Tourneo Courier απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν αυξημένη πρακτικότητα και χώρους σε compact εξωτερικές διαστάσεις, παρέχοντας παράλληλα μια πλήρη γκάμα κινητήρων.

Oδηγούμε το νέο Ford Tourneo Courier

10.298 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2014)

To νέο Tourneo Courier απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν αυξημένη πρακτικότητα και χώρους σε compact εξωτερικές διαστάσεις, παρέχοντας παράλληλα μια πλήρη γκάμα κινητήρων.

Με μια ματιάΝέο μικρό πολυχρηστικό
Aνετο για 5 και πορτ-μπαγκάζ από 395 έως 1.656 λτ.
Κινητήρες 1,5 και 1,6 diesel, 1,0 EcoBoost βενζίνη
Στην Ελλάδα τον ΙούνιοΤο Tourneo Courier αποτελεί το μικρότερο εκπρόσωπο της γκάμας «Tourneo» της Ford, η οποία αφορά στις επιβατικές εκδόσεις των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων της (Tourneo Connect και Tourneo Custom τα 2 μεγαλύτερα «αδέλφια» του). Το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στη μικρή πλατφόρμα Global B (Fiesta, B-MAX) της εταιρείας και τοποθετείται στην κατηγορία των μικρών πολυχρηστικών, παρέχοντας αυξημένη πρακτικότητα και ευρυχωρία σε compact διαστάσεις.
Ενός όγκου μοντέρνο αμάξωμαΣχεδιαστικά, το ενός όγκου αμάξωμα του Ford Tourneo Courier χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, την ίδια στιγμή που το εμπρόσθιό του μέρος αντλεί την εικόνα του από αυτή της ανανεωμένης γενιάς του Fiesta κερδίζοντας σε εμφάνιση. Ειδικότερα, η μάσκα και τα μακρόστενα φωτιστικά δανείζονται από το μικρό μοντέλο της Ford αλλά και από το B-MAX, συνδυαζόμενα με έναν νέας σχεδίασης προφυλακτήρα, αλλά και ένα αρκετά μεγάλο παρμπρίζ, που τονίζει την πρακτικότητά του. 
Στο πλάι, εκτός των αντίστοιχα μεγάλων τζαμιών, διακρίνονται οι πίσω πλαϊνές συρόμενες πόρτες, που φροντίζουν για την εύκολη από-επιβίβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος τέλος του Tourneo Courier, περισσότερη εντύπωση προκαλεί η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών που κατεβαίνει πολύ χαμηλά, ώστε να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και ανεμπόδιστο άνοιγμα.
Κινητήρες: Τριπλή επιλογή οικονομίαςΗ Ford προσφέρει το Tourneo Courier με 3 κινητήρες, 2 diesel 1,5 και 1,6 λίτρων με 75 και 95 ίππους αντίστοιχα, αλλά και τον 1,0 EcoBoost 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 100 ίππων, οι οποίοι διαθέτουν και σύστημα Start/Stop. Στην περίπτωση του EcoBoost, το γνωστό μας μηχανικό σύνολο από τα Fiesta, B-MAX, Focus και C-MAX παρουσιάζει αρκετά καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας, παρέχοντας πολύ καλό τράβηγμα από χαμηλά και μέχρι και το μεσαίο φάσμα περιστροφής του. Παράλληλα, παρότι 3κύλινδρος, η λειτουργία του κινητήρα είναι αρκετά πολιτισμένη, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα έδειξαν να βρίσκονται και οι απαιτήσεις του σε καύσιμο. Στην περίπτωση του 1,6 diesel, εδώ η περισσότερη ροπή των 215 Nm δίνει το προβάδισμα κυρίως στην κίνηση εντός πόλεως, με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο να έχει μακριά κλιμάκωση, προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου.Εσωτερικό: Λειτουργικό, καλαίσθητο και με καλή ποιότηταΤο εσωτερικό του Tourneo Courier εμπνέεται από αυτό του Fiesta, σε ένα καλαίσθητο και μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα. Διακρίνεται το μικρό σε μέγεθος τριάκτινο τιμόνι που δίνει μια σπορτίφ νότα, αλλά και το πάνω τμήμα της κονσόλας με τα πολλά κουμπιά για το ηχοσύστημα και τα διάφορα συστήματα πολυμέσων. Στο κομμάτι των υλικών, το εσωτερικό δεν επενδύεται με τα ίδια, μαλακά στην αφή υλικά με αυτά του Fiesta, ωστόσο τα σκληρά πλαστικά που «ντύνουν» όλες τις πτυχές του θαλάμου των επιβατών, έδειξαν να διαθέτουν πολύ καλή συναρμογή και ικανοποιητικό φινίρισμα. Αρκετές είναι και οι θήκες για μικροαντικείμενα, που βρίσκονται διάσπαρτες στο εσωτερικό του Tourneo Courier (στο εσωτερικό των θυρών, ανάμεσα στα καθίσματα, αλλά και στην οροφή), τονίζοντας τη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου.Χώροι: Eμφαση σε πρακτικότητα και ευρυχωρία
Το Ford Tourneo Courier εκμεταλλεύεται το μεγάλο του ύψος και το αντίστοιχα φαρδύ του αμάξωμα, ώστε παρά το compact συνολικό του μήκος (4.157 χλστ.), να προσφέρει πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό του. Έτσι, 5 ενήλικες επιβάτες θα χωρέσουν χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις στο εσωτερικό του μοντέλου, την ίδια στιγμή που το πορτ-μπαγκάζ των 395 λίτρων με το απόλυτα τετραγωνισμένο σχήμα, θα ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες τους. 
Για αυτούς που θα απαιτήσουν μεγαλύτερο ωφέλιμο όγκο, η φόρτωση μέχρι την οροφή δίνει συνολικά 705 λίτρα χωρητικότητας, ενώ με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος (διαιρείται σε ποσοστό 60:40), η συνολική χωρητικότητα φθάνει μέχρι και τα 1.656 λτ. Την πρακτικότητα αυξάνει και η μετακινούμενη εταζέρα, που τοποθετείται σε δύο διαφορετικά επίπεδα, ενώ όταν δεν χρειάζεται αποθηκεύεται κάθετα πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων. Εύκολη είναι τέλος και η πρόσβαση στο εσωτερικό, αφού οι πίσω πλαϊνές συρόμενες πόρτες αποκαλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα, ενώ και η μεγάλη, ανοιγόμενη προς τα πάνω πόρτα του χώρου αποσκευών, βολεύει ιδιαίτερα στη φόρτωση ογκωδών αντικειμένων.Στο δρόμο: Eμφαση στην άνεση με πολύ καλή οδηγική αίσθησηΒασισμένο στο πάτωμα του Fiesta, αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, το Tourneo Courier έρχεται για να συνδυάσει την ασφαλή οδική συμπεριφορά, με την πολύ καλή άνεση. Αυτό μας έδειξε το μικρό πολυχρηστικό μοντέλο στους δρόμους περιμετρικά της Φρανκφούρτης στη Γερμανία που κινηθήκαμε, με το άκαμπτο πλαίσιο να συμβάλει στην σταθερότητα ανεξαρτήτως της διαδρομής, αλλά και την σχετικά μαλακή ανάρτηση να διαχειρίζεται με ευκολία τις όποιες ανωμαλίες του γερμανικού οδοστρώματος. 
Πολύ καλή είναι και η περιφερειακή ορατότητα που εξασφαλίζουν οι άπλετες γυάλινες επιφάνειες, ενώ καλή είναι και η θέση οδήγησης με τα σχετικά μικρό σε πλάτος κάθισμα. Σε ό,τι αφορά στο τιμόνι τέλος, αυτό έρχεται με ηλεκτρική, μεταβαλλόμενη υποβοήθηση, διαθέτοντας πολύ καλό βάρος και αίσθηση, αλλά και άκρως ικανοποιητική πληροφόρηση.

Στο δρόμο το Tourneo Courier δίνει μεν έμφαση στην άνεση, όμως το πολύ καλό πλαίσιο και τιμόνι ωφελούν τα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Στο δρόμο το Tourneo Courier δίνει μεν έμφαση στην άνεση, όμως το πολύ καλό πλαίσιο και τιμόνι ωφελούν τα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

VW CRAFTER LEASEPRO
test center