Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την έκρηξη στο λιμάνι της Tianjin

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την έκρηξη στο λιμάνι της Tianjin

Ολοκαύτωμα στην Κίνα

4.305 Επισκέψεις στο άρθρο (18/8/2015)

Αμέτρητες οι ζημιές από την έκρηξη στο λιμάνι της Tianjin στην Κίνα.

Η έκρηξη στην αποθήκη χημικών στη Tianjin που στοίχισε τη ζωή σε 112 ανθρώπους μέχρι στιγμής, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς καθώς υπάρχουν και 100 περίπου αγνοούμενοι. 
Πέρα από το κομμάτι των ανθρώπινων απωλειών που φυσικά είναι το πρωτεύον, σιγά σιγά ανακοινώνονται και οι ζημιές που υπέστησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς το λιμάνι της Tianjin αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι εισαγωγής οχημάτων.
Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι 2.700 οχήματα υπέστησαν ζημιές, ενώ σε αυτά προστέθηκαν και 1.500 οχήματα της Renault που κάηκαν. Από εκεί και πέρα λόγω των μέτρων ασφαλείας που πάρθηκαν έχει εκκενωθεί η γύρω περιοχή με αποτέλεσμα η Toyota να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της που βρίσκεται στην περιοχή καθώς και αυτό στην Xiqing, 70 χλμ. πιο μακριά επειδή χρησιμοποιεί ανταλλακτικά από το πρώτο.Βέβαια αυτό θα επηρεάσει τις προμήθειές της παγκοσμίως, λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στα συγκεκριμένα εργοστάσια παρήγαγαν περίπου 440.000 μοντέλα ετησίως.
 Την ίδια ώρα η BMW ανακοίνωσε πως πλέον θα εισάγει τα μοντέλα της από το λιμάνι της Shanghai, ενώ δεν έδωσε στοιχεία για τις ζημιές που υπέστησαν τα αυτοκίνητά της στο σημείο της τραγωδίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

CORAL GAS PASXA
citroen