Δοκιμή: Mild hybrid Opel Corsa με 100 PS | Το πρώτο ήπια υβριδικό Opel

4.361 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2024)
Δοκιμή: Mild hybrid Opel Corsa με 100 PS | Το πρώτο ήπια υβριδικό Opel
2 Φωτογραφίες »

- Μαζί με τον βενζινοκινητήρα υπάρχει ένα ισχυρό ηλεκτρομοτέρ (29 PS), για να (ξε)-παρκάρεις ηλεκτρικά
- Γλιτώνεις 800 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα σε σχέση με το αυτόματο απλό Corsa βενζίνης, στα ίδια άλογα
- Είναι αυτόματο & βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα μικρά σε προσπέραση
- Έχει στάνταρ 10άρα οθόνη αφής με πολύ καλή ανάλυση

Μαζί με τον βενζινοκινητήρα υπάρχει ένα ισχυρό ηλεκτρομοτέρ (29 PS), για να (ξε)-παρκάρεις ηλεκτρικά

Δοκιμάζουμε το πρώτο ήπια υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της Opel, το ανανεωμένο Opel Corsa που στην εισαγωγική του έκδοση αποδίδει 100 άλογα (υπάρχει και επιλογή 136 ίππων). Και στις δύο περιπτώσεις, μαζί με τον κλασικό 1.200άρη PureTech, το παρών δίνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου που συνδυάζεται με ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Αυτός αποδίδει 29 άλογα και είναι σε θέση να κινεί το Corsa σε διάφορες οδηγικές περιστάσεις, για παράδειγμα στις εκκινήσεις από το φανάρι ή στο (ξε)-παρκάρισμα.

Γλιτώνεις 800 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα σε σχέση με το αυτόματο απλό Corsa βενζίνης, στα ίδια άλογα

Λόγω της μεγάλης εμπλοκής του ηλεκτροκινητήρα, το ήπια υβριδικό Opel Corsa έχει χαμηλή κατανάλωση σε εντός πόλης μετακινήσεις (6,1 λτ./100 χλμ.). Το συγκεκριμένο νούμερο είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με τις καθαρά βενζινοκίνητες εκδόσεις. Για αυτό και στην τελική «σούμα», το ήπια υβριδικό Opel Corsa συγκαταλέγεται στα πιο οικονομικά σε κατανάλωση μικρά αυτοκίνητα της κατηγορίας. Θα πληρώσεις το χρόνο για καύσιμα γύρω στα 2.300 ευρώ, μέχρι και 800 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αυτόματο απλό Corsa βενζίνης, στα ίδια άλογα (το ετήσιο κόστος αλλάζει ανάλογα και με την τιμή της βενζίνης).

Είναι αυτόματο & βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα μικρά σε προσπέραση

Το ήπια υβριδικό Opel Corsa φέρει ένα νέας τεχνολογίας αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, που η εταιρεία ονομάζει eDCT. Το «πάντρεμα» του κιβωτίου σε συνδυασμό με τα 100 άλογα του συστήματος εξασφαλίζουν αρκετά καλές επιδόσεις, μέσα στις 5 καλύτερες σε ολόκληρη την κατηγορία (ανάμεσα σε μικρά βενζίνης, mild hybrid και full υβριδικά). Ενδεικτικά θα πούμε πως το 60-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,3 δλ., ήτοι το ήπια υβριδικό Corsa προσπερνά σε 118 μέτρα.

Έχει στάνταρ 10άρα οθόνη αφής με πολύ καλή ανάλυση

Από εξοπλιστικής πλευράς, το ανανεωμένο Opel Corsa ξεκινά από την έκδοση Edition Pack (2ο επίπεδο). Σε αυτή περιλαμβάνεται στάνταρ το νέο digital «οπλοστάσιο» του Corsa, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (7 ιντσών) και την 10άρα οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, στην οποία δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης λόγω πολύ καλής ανάλυσης και ευκρίνειας.
 
Διαβάστε στις γραμμές που ακολουθούν την αναλυτική δοκιμή του ήπια υβριδικού Opel Corsa των 100 ίππων.

Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό - Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες: Καλύτερες επιδόσεις από το Corsa με τα 130 άλογα, μα κατανάλωση 100αριού
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Αγχολυτικό & αποτελεσματικό
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
test center
4green