Περισσότερες και μικρότερες βιομηχανίες θα αγοράζουν φθηνότερο φυσικό αέριο

Περισσότερες και μικρότερες βιομηχανίες θα αγοράζουν φθηνότερο φυσικό αέριο

1.561 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2015)

Το πάγιο αίτημα της ελληνικής βιομηχανίας για φθηνή ενέργεια, προσβάσιμη και από τους μικρομεσαίους του κλάδου δείχνει να ικανοποιείται πλέον με σχετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με την οποία περισσότερες και μικρότερες βιομηχανίες θα έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο φυσικό αέριο, μέσω των δημοπρασιών που πραγματοποιεί η ΔΕΠΑ.

Όπως ορίζεται, στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες (οι οποίες εκτός από τριμηνιαίες θα είναι και ετήσιες) δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν απευθείας και οι μικρότερες βιομηχανίες, αυτές που δεν πιάνουν το όριο κατανάλωσης των 10 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο, είτε βρίσκονται εντός των περιοχών που δραστηριοποιούνται οι τρείς ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης), είτε βρίσκονται εκτός. 
Αν και η αρχική πρόταση προέβλεπε συμμετοχή μόνο των εκτός ΕΠΑ βιομηχανιών, στους «επιλέγοντες» πελάτες συμπεριλήφθηκαν και οι εντός της περιοχής δικαιοδοσίας των τριών εταιρειών παροχής αερίου βιομηχανίες, χωρίς μάλιστα να τίθεται το όριο κατανάλωσης των 10 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. 
Όπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα η συμμετοχή των μικρών βιομηχανιών ήταν αδύνατη καθώς σύμφωνα με όσα ίσχυαν, η μοναδική πρόσβαση που είχαν στο αέριο των δημοπρασιών ήταν μέσω προμηθευτή. Αλλά ακόμη και αυτή η λύση δεν ήταν υλοποιήσιμη καθώς παλαιότερη ρύθμιση απαγόρευε την πώληση από προμηθευτή σε «μη επιλέγοντα» πελάτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MERCEDES NEW RANGE
OPEL