Ποιες  τεχνολογίες θα δούμε να καθιερώνονται το 2015;

Ποιες τεχνολογίες θα δούμε να καθιερώνονται το 2015;

Ποιες τεχνολογίες θα δούμε να καθιερώνονται το 2015;

3.602 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2015)

Ποιες τεχνολογίες περιμένετε να δείτε στο αυτοκίνητό σας το 2015; Είστε έτοιμοι για την επανάσταση που έρχεται; Και τελικά θα αλλάξει κάτι ριζικά μέσα στο 2015; Ας δούμε τις 5 τεχνολογίες πρέπει να προσέξουμε τον χρόνο που έρχεται.

Αδιαμφισβήτητα το υδρογόνο έρχεται για να μείνει. Ο μόνος λόγος που αυτή η ριζική επανάσταση βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση αυτής της λίστας είναι γιατί δεν αναμένουμε νέα μοντέλα το 2015. Θα δούμε όμως το Toyota Mirai να κυκλοφορεί κανονικότατα, ενώ η Honda αναμένεται να κάνει δυνατή καμπάνια για το δικό της υδρογονοκίνητο μοντέλο που έρχεται το 2016. 
Γιατί μας αρέσει το υδρογόνο; Γιατί δεν αντικαθιστά την βενζίνη, που σε όλους αρέσει στο αυτοκίνητο, αλλά την μπαταρία, που σε κανέναν δεν αρέσει να ξέρει ότι πρέπει να φορτίζει για ώρες πριν πάει οπουδήποτε. 
Στην τέταρτη θέση πρέπει να είναι ο ερχομός του ίντερνετ στο αυτοκίνητο. Τηλέφωνο έχουμε εδώ και δεκαετίες, όμως το ίντερνετ είναι καινούργιο πράγμα. Ήδη μοντέλα της Opel προσφέρουν στην Ευρώπη τη δυνατότητα σύνδεσης 3G ή 4G, που σημαίνει πως το αυτοκίνητό σου έρχεται με συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας. Όμως η χρήση είναι κυρίως για να μοιράζει WiFi στις συσκευές των επιβατών. Πολύ δημοφιλές στα ταξί. Αυτό που θα δούμε το 2015 είναι η χρήση του ίντερνετ και για συστήματα του αυτοκινήτου, όπως μας έχουν δείξει η Audi και η Hyundai. Το ίντερνετ στο αυτοκίνητο θα είναι η επόμενη μεγάλη αλλαγή.
Στην τρίτη θέση έρχονται οι κάμερες. Όχι για το πάρκινγκ, αλλά αυτές στο ταμπλό που βλέπουν τι γίνεται εμπρός. Μπορεί να τις συνηθίσαμε στη Ρωσία, με τους δρόμους μας όμως να έχουν γίνει ζούγκλα, ένα αρχείο του τι συμβαίνει μπροστά μας είναι πάντα χρήσιμο. Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Μεγάλοι τεχνολογικοί κατασκευαστές έχουν μπει στο παιχνίδι της κάμερας ταμπλό ενώ αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν εκπτώσεις όταν υπάρχει τέτοιο σύστημα. 
Στην δεύτερη θέση έχουμε μία τάση. Την τάση να βλέπουμε όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας σε όλο και πιο προσιτά μοντέλα. Από το σύστημα ευστάθειας σε αυτά που ελέγχουν την αλλαγή λωρίδας, ή που μετράνε αποστάσεις εμπρός και πίσω και ειδοποιούν για ενδεχόμενη σύγκρουση, τεχνολογίες που είδαμε σε πολυτελή και πανάκριβα μοντέλα κατεβαίνουν τώρα τα σκαλιά τους κόστους και εξοπλίζουν και τα δικά μας αυτοκίνητα. Και δεν είναι μόνο η προειδοποίηση. Το 2015 θα δούμε την επέμβαση να γίνεται πλέον αποδεκτή. Τα ενεργά συστήματα φρενάρουν μόνα τους, στρίβουν μόνα τους και γενικά κάνουν μόνα τους όλα όσα θα έπρεπε να κάνουμε εμείς για να αποφύγουμε ένα ατύχημα. 
Στην πρώτη θέση για το 2015, η τεχνολογία που θα κάνει εντύπωση θα είναι η μεταμόρφωση της κονσόλας του αυτοκινήτου σε έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές έχουν συνάψει συνεργασίες με την Google ή και την Apple και το 2015 περιμένουμε να δούμε πλέον την τοποθέτηση συστημάτων όμοιων με αυτών που «τρέχουν» στα έξυπνα τηλέφωνα. Τα αυτοκίνητα το 2015 θα αποκτήσουν εφαρμογές (apps) είτε με σκοπό την ψυχαγωγία, όμως διαδικτυακή μουσική και ραδιόφωνο, είτε την πλοήγηση, αλλά και εφαρμογές για την χρήση του αυτοκινήτου.
Εσείς ποια τεχνολογία βλέπετε πιο ενδιαφέρουσα; Ποια περιμένετε στο δικό σας αυτοκίνητο; Ποια σας αφήνει αδιάφορους και ποια θεωρείτε πως θα αλλάξει το αυτοκίνητο περισσότερο σε σχέση με αυτό που ξέρουμε σήμερα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL