Θα τεθεί σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby τον επόμενο μήνα με την τιμή του να μην έχει γίνει γνωστή.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα τεθεί σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby τον επόμενο μήνα με την τιμή του να μην έχει γίνει γνωστή.

Πωλείται Iso Grifo του 1966

2.136 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2017)

Τι γίνεται όταν συνδυάζεται η αμερικάνικη δυναμική με την ιταλίκή φινέτσα; Πραγματικά απίστευτο πως ένα τόσων δεκαετιών αυτοκίνητο είναι τόσο θελκτικό να το οδηγήσεις.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται η αμερικάνικη δυναμική με την ιταλική κομψή σχεδίαση αυτοκινήτων. Αυτό εδώ το Ιso Grifo παραγωγής του 1966 σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ferrari και η Μaserati.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πηγή της ισχύς του είναι ένας κινητήρας Corvette 5,8 λτ V8 απόδοσης 370 ίππων και η σχεδίαση του έγινε από την εταιρεία Bertone. To στιλ του είναι χαρακτηριστικό της εποχής όμως το γεγονός ότι παρασκευάστηκαν μόνο 332 τέτοια αυτοκίνητα τα κάνει ιδιαίτερα σπάνια για τους συλλέκτες.
 
 Η ιστορία που το συνοδεύει είναι εξίσου σημαντική. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αυτοκίνητο ήταν παραγγελία του Nuccio Bertone και ήταν αυτό που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1966. Την περισσότερη ζωή του την πέρασε στην Ιταλία και την Ολλανδία ενώ πριν λίγα χρόνια βρέθηκε στις ΗΠΑ. Εκεί ανακαινίστηκε πλήρως και συντηρήθηκε κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.

Πλέον, θα τεθεί σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby τον επόμενο μήνα με την τιμή του να μην έχει γίνει γνωστή.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda