Q9: Τελευταία σχέδια και πληροφορίες για την «ναυαρχίδα» της Audi
2 Φωτογραφίες »

Q9: Τελευταία σχέδια και πληροφορίες για την «ναυαρχίδα» της Audi

5.358 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2024)

- Νέα ανεπίσημα σχέδια βασισμένα σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες
- Νέα LED φώτα μπρος-πίσω, χερούλια και γρίλια
- Όλα δείχνουν πως θα έρχεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Νέα ανεπίσημα σχέδια βασισμένα σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες

H Audi παραμένει μια από τις λίγες premium εταιρίες χωρίς ένα μεγάλο πολυτελές SUV στον στόλο της. Αυτό, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να αλλάξει με το λανσάρισμα του Q9 το 2026. Μέχρι στιγμής το νέο μοντέλο-«ναυαρχίδα» της Audi έχει εντοπιστεί σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενώ δοκιμαζόταν καμουφλαρισμένο στην πίστα του Nurburgring και όχι μόνο. Η ιστοσελίδα, Kolesa, βασισμένη σε αυτές τις φωτογραφίες δημιούργησε ένα ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μοιάζει το τελικό μοντέλο Q9.

Νέα LED φώτα μπρος-πίσω, χερούλια και γρίλια

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουμε στο ανεπίσημο σχέδιο της Kolesa, το Q9 θα ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα της Audi αλλά θα έρχεται και με μια σειρά ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. Πρώτον, έχουμε τα LED φώτα πορείας τα οποία είναι ιδιαιτέρως λεπτά και βρίσκονται στην άκρη του καπό. Από κάτω ακριβώς σε δύο μεγάλα τετράγωνα μπλοκ θα είναι οι προβολείς του αυτοκινήτου ενσωματωμένοι με τον προφυλακτήρα. Στο σχέδιο, το Q9 διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οχταγωνική γρίλια με «πλεκτό» μοτίβο. ¶λλο αξιοσημείωτο στοιχείο που δείχνει το ανεπίσημο σχέδιο είναι τα χερούλια, τα οποία έρχονται στην μορφή εσοχών. Σύμφωνα και με άλλες ανεπίσημες πληροφορίες, αυτός ο σχεδιασμός των χειρολαβών θα υπάρχει και σε άλλα επερχόμενα μοντέλα της Audi, όπως το wagon Audi A7. Όσο για το πίσω μέρος, το μεγάλο SUV έρχεται με μια φωτιζόμενη LED λωρίδα αντί φωτιστικών σωμάτων.


Η πίσω όψη του ανεπίσημου σχεδίου  της Audi Q9 από την Kolesa.
2 Φωτογραφίες »

Η πίσω όψη του ανεπίσημου σχεδίου της Audi Q9 από την Kolesa.

Όλα δείχνουν πως θα έρχεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, στις οποίες βασίζονται τα σχέδια, το Q9 φαίνεται πως θα έρχεται με απολήξεις εξάτμισης και άρα θα έχει θερμικό κινητήρα κάτω από το καπό του. Αναμένεται λοιπόν πως το νέο Q9 θα έρχεται ως βενζινοκίνητο ή με ήπια-υβριδικό, υβριδικό, ή Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η πληροφορία αυτή ταιριάζει με τα όσα έχει ανακοινώσει η Audi για το νέο σύστημα ονομασίας που θα χρησιμοποιεί στα μοντέλα της, σύμφωνα με το οποίο όσα μοντέλα της εταιρίας έχουν θερμικό κινητήρα θα έρχονται με περιττό αριθμό, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά θα έχουν ζυγό. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις λεπτομέρειες για το τι ακριβώς κινητήρα θα έχει το Q9, αλλά ξέρουμε πως η Audi θα πρέπει να ανταποκριθεί στις επιδόσεις των ανταγωνιστών της. Η BMW X7 M60i, για παράδειγμα, έχει έναν V8 4,0 λίτρων που προσφέρει 530 άλογα και 750 Nm ροπής. Ξέρουμε, επίσης, πως η Audi έχει στην κατοχή της την τεχνογνωσία για έναν αρκετά ισχυρό V8 σαν και αυτόν που υπάρχει στην Lamborghini Urus.

SEAT TESTIMONIAL 1
test center