Σαν άγριο ζώο τινάζει το χιόνι από πάνω του το νέο Nio ET9

Σαν άγριο ζώο τινάζει το χιόνι από πάνω του το νέο Nio ET9

Σαν άγριο ζώο τινάζει το χιόνι από πάνω του το νέο Nio ET9

2.284 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2024)

- Tο Nio ET9 έρχεται με νέες αναρτήσεις και σασί «Sky Ride»
- Υδραυλικές αναρτήσεις που ελέγχουν ανεξάρτητα τον κάθε τροχό
- Έρχεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 707 άλογα
- Αρχική τιμή τα 102.000 ευρώ

Tο Nio ET9 έρχεται με νέες αναρτήσεις και σασί «Sky Ride»

Σε βίντεο που ανάρτησε η Nio, το νέο της πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο ET9 φαίνεται πως θα έρχεται με ένα νέο σύστημα αναρτήσεων: Καμουφλαρισμένο και χωμένο μέσα σε στρώσεις χιονιού, η Nio έδειξε πως το νέο σασί «Sky Ride» μπορεί να κουνιέται δεξιά-αριστερά και να τινάζει το χιόνι από πάνω του, χωρίς την παρουσία ανθρώπινου παράγοντα. Μοιάζει σαν άγριο ζώο που ξυπνά από χειμερία νάρκη. Λίγους μήνες πριν, η Porsche είχε παρουσιάσει κάτι παρόμοιο με την Panamera, αν και το βίντεο της γερμανικής εταιρίας ήταν ψηφιακά-δημιουργημένο.

 

Υδραυλικές αναρτήσεις που ελέγχουν ανεξάρτητα τον κάθε τροχό

To «έξυπνο» σύστημα που η Nio αποκαλεί «Sky Ride» έρχεται με τέσσερις υδραυλικές αντλίες που ελέγχουν ανεξάρτητα τον κάθε τροχό. Πέραν του τραντάγματος που αναφέραμε, οι αναρτήσεις του ET9 μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σε κακοτράχαλο έδαφος. Αυτό φαίνεται σε ένα άλλο βίντεο που ανάρτησε η Nio, όπου το νέο της μοντέλο, με στερεωμένο απάνω του έναν πύργο από γυάλινα ποτήρια, οδηγεί πάνω από σαμαράκια ταχύτητας. Τέλος, σε ένα τρίτο βίντεο με τίτλο «δοκιμή κραδασμών υψηλής συχνότητας» οι τροχοί του ηλεκτρικού μοντέλου φαίνεται να πάλλονται πάνω από το δάπεδο, χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία του εσωτερικού του αυτοκινήτου.  
 

Έρχεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 707 άλογα

Το Nio ET9 έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο, ως το νέο πολυτελές μοντέλο-ναυαρχίδα που θα ανταγωνιστεί την Mercedes EQS, την BMW i7, την Porsche Panamera και το Tesla Model S. Το ΕΤ9 έρχεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν συνδυαστικά 707 άλογα. Έχει ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 120 kWh που μπορεί να φορτίζει  σε υψηλές ταχύτητες. Πέραν των αναρτήσεων που συζητήσαμε εδώ, το νέο ΕΤ9 έρχεται εξοπλισμένο και με σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς.

Αρχική τιμή τα 102.000 ευρώ

Το κόστους του Nio ET9 αναμένεται να ξεκινάει στα 102.000 ευρώ με τις πρώτες παραδώσεις να ξεκινάνε το 2025.

Hyundai
SEAT