Μία έκδοση της Vantage που θα παίρνει ισχύ από ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Mercedes-Benz, είναι πολύ πιθανό να πάρει σάρκα και οστά.

Σκέψεις για Vantage με εξακύλινδρο μοτέρ

2.856 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2018)

Μία έκδοση της Vantage που θα παίρνει ισχύ από ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Mercedes-Benz, είναι πολύ πιθανό να πάρει σάρκα και οστά όπως η ίδια η φίρμα αποκάλυψε.

H Aston Martin Vantage αυτή τη στιγμή προσφέρεται από τη βρετανική φίρμα αποκλειστικά με τον V8 4.0-λίτρων twin-turbo κινητήρας της AMG, ωστόσο ο επικεφαλής μηχανικός της μάρκας Matt Becker, μιλώντας σε εκπρόσωπους των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, τόνισε πως μπορεί να γίνει μια προσθήκη στη γκάμα των κινητήρων με ένα εξακύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο από τη γερμανική εταιρεία.
 
«Με τους κανονισμούς αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων να γίνονται όλο και πιο σκληροί, είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε όλες τις επιλογές κινητήρων για το μέλλον, όπως και αυτή των εξακύλινδρων. Οι προηγούμενες Aston Martin είχαν έξι κυλίνδρους – πριν πολύ καιρό- έτσι νομίζω πως ο κινητήρας της CLS 53, που είναι πολύ έξυπνα κατασκευασμένος, θα μπορούσε να ταιριάξει σε μία μελλοντική έκδοση», ήταν τα λόγια του Becker.
Σε ότι αφορά τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της CLS 53, η Mercedes τον έχει ρυθμίσει για να προσφέρει 435 ίππους και 520 Nm ροπής, ωστόσο ο Becker υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει, έτσι ώστε να προσαρμοστεί κατάλληλα με τα υπόλοιπα μηχανικά στοιχεία, για να υπάρξει ομαλή λειτουργία αλλά και το επιθυμητό αποτέλεσμα από άποψης επιδόσεων.
 
Τέλος σε ότι αφορά ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα όπου και θα μπορούσε να έκανε τη εμφάνισή της η συγκεκριμένη έκδοση της Vantage ο Becker απέφυγε να δώσει κάποια απάντηση, τονίζοντας πως εκτός από αυτόν μπορεί να υπάρξει και μία έκδοση με ένα V12 κινητήρα!!!     

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO