Στις 24 Απριλίου η παρουσίαση του ηλεκτρικού MINI Aceman
3 Φωτογραφίες »

Στις 24 Απριλίου η παρουσίαση του ηλεκτρικού MINI Aceman

1.506 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- 37.000 ευρώ η τιμή του βασικού μοντέλου
- 300 χλμ. αυτονομία υπόσχεται η MINI για την βασική έκδοση
- Πιο «επιθετικοί» οι νέοι LED προβολείς του
- Θα έχει πέντε καθίσματα και κυκλική OLED οθόνη

37.000 ευρώ η τιμή του βασικού μοντέλου

Το νέο crossover της MINI, το Aceman, βγήκε ξανά στους δρόμους με νέο καμουφλάζ. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της MINΙ που δεν θα έχει έκδοση με θερμικό κινητήρα. Η MINI ανακοίνωσε ότι η παρουσίαση του θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου, ενώ οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν στο τέλος του χρόνου. Η τιμή του βασικού μοντέλου θα ανέρχεται στα 37.000 ευρώ.

300 χλμ. αυτονομία υπόσχεται η MINI για την βασική έκδοση

Το Aceman θα έρχεται μάλλον με την ίδια μπαταρία και τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα που εξοπλίζει και το ηλεκτρικό MINI Cooper, με την κίνηση να μεταδίδεται στον εμπρόσθιο άξονα. Η βασική έκδοση θα προσφέρει 184 ίππους και θα έχει μπαταρία 40 kWh, ενώ η έκδοση καλύτερων επιδόσεων θα φτάνει τους 215 ίππους, με μπαταρία 54 kWh. Αναμένεται ότι το μοντέλο θα φτάνει τα 100 χλμ/ώρα από το σημείο εκκίνησης σε 7,3 δευτερόλεπτα με την βασική έκδοση και σε 6,7 δευτερόλεπτα στην πιο γρήγορη. Η ΜΙΝΙ δηλώνει αυτονομία 300 χλμ. για την βασική και 400 χλμ. για την ακριβότερη έκδοση.

Πιο «επιθετικοί» οι νέοι LED προβολείς του

Το καμουφλαρισμένο Aceman δείχνει τι να περιμένουμε σε ό,τι αφορά την εξωτερική σχεδίαση του. Η ΜINI ακολουθεί παρόμοια αισθητική με αυτή που χρησιμοποιεί και στα υπόλοιπα SUV/crossover μοντέλα της αλλά οι μπροστινοί προβολείς, φαίνονται πιο επιθετικοί, με περισσότερες γωνίες και λωρίδες LED. Τα πίσω φανάρια έρχονται με το σχεδιαστικό μοτίβο της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι συνηθισμένο πια στοιχείο του στόλου της MINI. Το concept του 2022 είχε δείξει ότι το μοτίβο της σημαίας αυτής μπορεί να σχεδιαζόταν και στην οροφή του νέου Aceman, αλλά το καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο. 

Θα έχει πέντε καθίσματα και κυκλική OLED οθόνη

Στο εσωτερικό το νέο Aceman θα έρχεται με πέντε καθίσματα. Στο ταμπλό θα κυριαρχεί η νέα κυκλική οθόνη αφής OLED, για το σύστημα infotainment του οχήματος, ωστόσο η σειρά με τους μικρούς μοχλούς κάτω από την οθόνη θα υπάρχει και σε αυτό το μοντέλο, ως κλασική πινελιά της MINΙ στην σχεδίαση της κονσόλας. 

test center
SEAT