Νέα γενιά ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Δείτε τα video.

Νέα γενιά ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Δείτε τα video.

Τα Peugeot στην πρίζα +vid

2.278 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2016)

Χθές ο όμιλος PSA οργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την «ημέρα καινοτομίας και τεχνολογίας».

Ο όμιλος Peugeot, Citroen ανακοίνωσε τα σχέδια του για την κατασκευή νέων ηλεκτρικών αλλά και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.
Η επερχόμενη πλατφόρμα e-CMP βασίζεται στην πλατφόρμα της εταιρείας CMP, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Dongfeng Motors. Αυτή λοιπόν θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστούν τέσσερα νέα διαφορετικά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2021.
Το πρώτο μοντέλο θα λανσαριστεί το 2019 και θα έχει αυτονομία περίπου 450 χλμ., ενώ θα διαθέτει και ένα πάρα πολύ γρήγορο σύστημα φόρτισης που όπως ανέφεραν θα φορτίζει κάθε λεπτό της ώρας περίπου 12 χλμ. 
Η μπαταρία του θα είναι μία ιόντων λιθίου των 50 κιλοβάτ και θα βοηθάει τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 115 ίππους. Η PSA ανέφερε επίσης ότι θα εισάγει στην αγορά ηλεκτρικά sedan, hatchback και crossover οχήματα τα οποία δεν αποκλείεται να φορτίζουν και ασύρματα.
Το 2019 θα δούμε το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο βενζίνης εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν SUV και Crossover οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, τα οποία θα έχουν αυτονομία έως 60 χιλιόμετρα σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία.
Οι εσωτερικοί χώροι των οχημάτων δεν θα μειωθούν παρ όλη την νέα τεχνολογία που θα κουβαλάνε τα οχήματα αυτά και τέλος η απόδοση τους σε συνθήκες οδήγησης μέσα στην πόλη θα αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με τα μοντέλα εσωτερικής καύσης που κυκλοφορούν σήμερα.
Για τη διευκόλυνση της φόρτισης των νέων οχημάτων η PSA, θα παρέχει τα plug-in υβριδικά μοντέλα με ένα σύστημα πλήρους φόρτισης τεσσάρων ωρών, καθώς και ένα προαιρετικό εξοπλισμό ταχυφόρτισης της μπαταρίας σε λιγότερο από δύο ώρες. Στο σύνολο τους, επτά plug-in υβριδικά οχήματα θα κατασκευαστούν σταδιακά μεταξύ 2019 και 2021. 
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις λεπτομέρειες των νέων τεχνολογιών του ομίλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL