Ο αναλογικός πίνακας οργάνων με τις βελόνες, σύντομα θα είναι παρελθόν... από τα καινούργια αυτοκίνητα.

Ο αναλογικός πίνακας οργάνων με τις βελόνες, σύντομα θα είναι παρελθόν... από τα καινούργια αυτοκίνητα.

Τα μελλοθάνατα

10.872 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2016)

Ποιά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων θα εξαφανιστούν τα αμέσως επόμενα χρόνια;

Έχετε προσέξει πόσο «διαστημικά» έγιναν απότομα τα αυτοκίνητα; Πόσο ριζικά άλλαξαν τα τελευταία πέντε μόλις χρόνια; Κρίνοντας από τις τάσεις που βλέπετε, εσείς τι νομίζετε πως δεν θα ξαναδούμε στα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον; 
Ας αρχίσουμε με αυτά που ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται σπάνια. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε να μας «τελειώνει» είναι οι πίνακες οργάνων με βελόνες. Ναι, το τέλος των αναλογικών οργάνων φτάνει και για πολλούς ήδη άργησε, δεδομένου ότι ζούμε στην ψηφιακή εποχή τουλάχιστον εδώ και είκοσι χρόνια. 
Κι αν νομίζετε πως είναι μόνο ο πίνακας της Audi και κάποιων άλλων ακριβών αυτοκινήτων, απλά ρίξτε μια ματιά σε ότι έρχεται. Το νέο Renault Scenic διαθέτει μια πολύχρομη μεγάλη οθόνη στη θέση τoυ, όπως και το άρτι ανακοινωθέν Peugeot 3008. Μιλάμε για κανονικά αυτοκίνητα σε κανονικές τιμές.
Μια και είμαστε στην καμπίνα, αυτό που επίσης φαίνεται να εξαφανίζεται είναι το χειρόφρενο. Ήδη αρκετά μοντέλα έχουν «τελειώσει» με τον λεβιέ ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα βελτιώνοντας σαφώς την εργονομία και την ασφάλεια. Το ηλεκτρικό χειρόφρενο θα το δούμε σε όλα τα αυτοκίνητα σύντομα, ενώ και ο λεβιές των ταχυτήτων, στα αυτόματα, σταδιακά θα αντιακατασταθεί.
Αυτό που φαίνεται πως γίνεται σιγά σιγά περιττό είναι το κλειδί του αυτοκινήτου. Ή τελοσπάντων αυτό που αντικατέστησε το κλειδί του αυτοκινήτου. Με το κινητό τηλέφωνο να έχει μετατραπεί σε ψηφιακή ταυτότητα, ήδη πολλοί κατασκευαστές έχουν app που επιτρέπουν το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από το κινητό. Με το κινητό μπορούν να λειτουργήσουν από απόσταση ένα σωρό λειτουργίες, ενώ με το αυτοκίνητο σύντομα μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, θα μπορούμε να κάνουμε και προετοιμασία, όπως αυτή της θερμοκρασίας, η της μουσικής, αλλά και του παρκαρίσματος και ξεπαρκαρίσματος.
Αυτό που φαίνεται να επιμένει, είναι οι καθρέπτες. Φθηνοί και λειτουργικοί, αποτελούν μία τεχνολογία που παρότι είναι ξεπερασμένη, σε σύγκριση με τις κάμερες και τα ραντάρ, θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια, αν και το μέλλον είναι και πάλι προδιαγεγραμμένο. Ήδη μάλιστα στην Ιαπωνία επιτρέπεται η χρήση καμερών στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών.
Εσείς όμως τι άλλο βλέπετε να αλλάζει ριζικά; Ποιό χαρακτηριστικό νομίζετε έχει αρίσει να εξαφανίζεται και τι παίρνει σιγά σιγά τη θέση του;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN