ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση κινητού στην οδήγηση στην Ελλάδα; Υπάρχει λόγος να παρθούν μέτρα; Και τι λέτε για το μέτρο που θα εφαρμοστεί στην Μ. Βρετανία; Στην Ελλάδα τι πρέπει να γίνει;

Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση κινητού στην οδήγηση στην Ελλάδα; Υπάρχει λόγος να παρθούν μέτρα; Και τι λέτε για το μέτρο που θα εφαρμοστεί στην Μ. Βρετανία; Στην Ελλάδα τι πρέπει να γίνει;

Τι θα λέγατε αν σε κάθε ατύχημα τα κινητά τηλέφωνα ελέγχονταν για κλήσεις πριν τη σύγκρουση;

4.831 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2014)

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι εξίσου επικίνδυνη με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Με τη διαφορά ότι το αλκοόλ ανιχνεύεται με ένα τεστ, η χρήση κινητού όμως μόνο αν υπάρχει μάρτυρας. Τώρα αυτό αλλάζει. Τι λέτε; Για καλύτερο;

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Στη Μ. Βρετανία αποφασίστηκε τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων σε αυτοκίνητα που συμμετείχαν σε σύγκρουση να συλλέγονται από την αστυνομία μετά από κάθε συμβάν. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές ελπίζουν να μειώσουν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αφού το αρχείο κλήσεων θα αποτελεί τεκμήριο ευθύνης για τον οδηγό που το χρησιμοποιούσε πριν το ατύχημα.
Το νέο μέτρο θα είναι τόσο αυστηρό που ακόμη και ο οδηγός που δεν είχε ευθύνη με βάση τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, θα τιμωρείται, ή θα επωμίζεται συνυπαιτιότητα, αν βρεθεί ότι μιλούσε στο κινητό την ώρα της σύγκρουσης.
Ο στόχος είναι να μειωθεί η χρήση κινητού στη χώρα και αποτελεί την επόμενη μεγάλη καμπάνια, μετά από αυτή για το αλκοόλ που μέσα από τεράστια πρόστιμα και κατασχέσεις αυτοκινήτων είδε τα κρούσματα οδήγησης υπό κατάσταση μέθης να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. 
Με την χρήση του κινητού το πράγμα βέβαια δεν είναι τόσο απλό. Από τη μία δεν μπορεί να φανεί ποιος μιλούσε στο τηλέφωνο, ο οδηγός ή κάποιος επιβάτης. Από την άλλη δεν φαίνεται αν η κλήση έγινε μέσω συστήματος ανοιχτής ακρόασης (που είναι προς το παρόν νόμιμο) ή απΆευθείας στη συσκευή.
Υπάρχει δηλαδή μια τεχνική δυσκολία που θα δει οδηγούς να τιμωρούνται ή να επιβαρύνονται με ευθύνες μόνο και μόνο επειδή στο αυτοκίνητό τους κάποιος χρησιμοποιούσε κινητό την ώρα της σύγκρουσης. Και οι επιπτώσεις στο ύψος των ασφαλίστρων δεν θα είναι λίγες.
Είναι όμως αυτό δίκαιο; Από την άλλη, βέβαια, η χρήση κινητού είναι μάστιγα και στην Ελλάδα, και τέτοια μέτρα δεν θα φανεί απίθανο να υιοθετηθούν από την αστυνομία και τις ασφαλιστικές. Όπως παλιότερα μετρούσαν το μήκος του ίχνους των ελαστικών στην άσφαλτο, όταν ακόμη δεν υπήρχε ABS, για να καθορίσουν την ταχύτητα κίνησης, έτσι τώρα θα μπορούν να δουν αν ο οδηγός αντί να οδηγεί μιλούσε στο κινητό και εξ αιτίας αυτού προξένησε ατύχημα.
Εσείς τι λέτε; Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση κινητού στην οδήγηση στην Ελλάδα; Υπάρχει λόγος να παρθούν μέτρα; Και τι λέτε για το μέτρο που θα εφαρμοστεί στην Μ. Βρετανία; Στην Ελλάδα τι πρέπει να γίνει; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
SEAT LOY