Το 500αράκι της Fiat γίνεται... σκάφος και αρμενίζει τη Μεσόγειο

1.835 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2024)
Το 500αράκι της Fiat γίνεται... σκάφος και αρμενίζει τη Μεσόγειο
4 Φωτογραφίες »

- Πραγματικό σκάφος με την σχεδίαση του Fiat 500
- Θα βγει μόλις σε 500 μονάδες
- Διατηρεί τα στοιχεία του αυτοκινήτου παρά τις... ξαπλώστρες πίσω
- Κοστίζει περίπου 120.000 ευρώ

Πραγματικό σκάφος με την σχεδίαση του Fiat 500

Δεν πρόκειται για ειδική λειτουργία που επιτρέπει στο 500αράκι να ταξιδέψει ανάμεσα στα κύματα. Όχι, αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα πραγματικό σκάφος, με το αμάξωμα του κλασσικού Fiat 500 προσαρμοσμένο για να επιπλέει πάνω από το νερό. Στην πραγματικότητα είναι μονάχα σχεδιαστικά ολόιδιο, μιας και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή του είναι ειδικά για ναυτική χρήση. Ονομάζεται Fiat 500 offshore, η νέα λύση για όλες τις... κυκλαδίτικες διαδρομές.

Θα βγει μόλις σε 500 μονάδες

Το Fiat 500 Offshore παρουσιάστηκε το περσυνό καλοκαίρι στην Ιταλία. Έγινε κατευθείαν μεγάλο «σουξέ» στην ιταλική αγορά, φέρνοντας το πνεύμα της la dolce vita στους 4 ωκεανούς. Η ιδέα για αυτό το μοναδικό αμάξι-σκάφος ανήκει στον Antonio Pietro Maria Galasso, ένan επιχειρηματία από την Santa Maria la Carita, δήμος που ανήκει στην Νάπολη. Απευθύνθηκε στο γραφείο αδειοδότησης της Fiat, τους είπε το σχέδιο του και η ιταλική μάρκα έδωσε το «οκέυ» υπό δύο όρους: Να είναι πιστό στην σχεδίαση του αυθεντικού αυτοκινήτου και να βγει για περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Διατηρεί τα στοιχεία του αυτοκινήτου παρά τις... ξαπλώστρες πίσω

Το αποτέλεσμα είναι ένα σκάφος που θα βγει μόλις σε 500 μονάδες. Είναι 4,74 μέτρα σε μήκος και 1,7 μέτρα σε πλάτος και έχει το 500αράκι ως σκελετό, με ανοιχτή οροφή ως πίσω. Τα πίσω καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από ξαπλώστρες κατάλληλες για ηλιοθεραπεία, παρότι το εσωτερικό θυμίζει αυτό που έχει το κλασσικό 500αράκι του δρόμου.

Κοστίζει περίπου 120.000 ευρώ

Πέρυσι το Fiat 500 Offshore ήταν διαθέσιμο προς ενοικίασε στην ακτή Αμάλφι, στο Positano, της Ιταλίας, με τιμές που κυμαίνονται από 150 ευρώ για 45 λεπτά μέχρι 400 ευρώ για μιάμιση ώρα. Το σκαφάκι αυτό θα τεθεί και προς πώληση με αρχική τιμή να ξεκινάει στα 120.000 ευρώ περίπου.    

Hyundai
SEAT