Το Mix είναι το νέο ηλεκτρικό πολυμορφικό της Zeekr!

1.808 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2024)
Το Mix είναι το νέο ηλεκτρικό πολυμορφικό της Zeekr!
2 Φωτογραφίες »

- Το νέο πολυμορφικό ηλεκτρικό της Zeekr.
- Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του μοντέλου.
- Αρχικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά θα έρθει και τετρακίνητη έκδοση.
- Ντεμπούτο τον Απρίλη στην Κίνα, θα έρθει και στην Ευρώπη.

Το νέο πολυμορφικό ηλεκτρικό της Zeekr

H Zeekr ετοιμάζει ένα νέο πολυμορφικό πενταθέσιο αυτοκίνητο για να μπει απέναντι στο Volkswagen ID Buzz. Θα ονομάζεται Zeekr Mix και η φίρμα αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό τον επόμενο μήνα. Οι πρώτες εικόνες του Zeekr Mix, το οποίο προορίζεται να έρθει και στην Ευρώπη, αποκαλύφθηκαν, προσφέροντάς μας μία πρώτη ιδέα του τι να περιμένουμε.

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του μοντέλου

Οι εικόνες του πέμπτου αυτοκινήτου της Zeekr διέρρευσαν από το υπουργείο εμπορίου της Κίνας, όπου και κατατέθηκαν. ¶λλωστε το επίσημο ντεμπούτο του είναι προγραμματισμένο να γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου τον επόμενο μήνα, όπου και η κινεζική μάρκα θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για αυτό, ενώ ίσως μάθουμε περισσότερα και για το ακριβές χρονοδιάγραμμά που έχει αναφορικά με το λανσάρισμά του και τη διαθεσιμότητά του στις χώρες της Ευρώπης.

Αρχικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά θα έρθει και τετρακίνητη έκδοση

Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο Zeekr Mix αναφέρουν πως αρχικά θα έρθει εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Αργότερα όμως θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πολυμορφικό βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely, η οποία μεταξύ άλλων έχει βασίσει και το smart #1. Το Zeekr Mix θα έχει μήκος 4.688 χλστ., πλάτος 1.995 χλστ. και ύψος 1.755 χλστ. Το μεταξόνιό του θα εκτείνεται σε 3.008 χλστ., ήτοι 20 χιλιοστά πιο μακρύ από του Volkswagen ID Buzz.

Πιθανότατα στην Ευρώπη από τα τέλη του 2025

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα, το Zeekr Mix θα εξοπλιστεί με μια μπαταρία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της CATL και της Geely. Πιθανότατα η μπαταρία θα είναι 95 kWh και η αυτονομία θα φτάνει περίπου στα 670 χλμ. Τέλος, το  Zeekr Mix θα μπορούσε να έρθει στις αγορές της Ευρώπης προς τα τέλη του 2025, αρχές του 2026.

ford
NISSAN