Το Παρίσι σκέφτεται να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης.

Το Παρίσι σκέφτεται να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης.

Όχι αυτοκίνητα στο Παρίσι;

2.186 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2016)

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού διαπιστώθηκε ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να απομακρυνθούν

Στο Παρίσι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πειραματιστεί με την απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, με διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά. 
Υπήρξε 24ωρη απαγόρευση για τα αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας που έληγαν σε ζυγό νούμερο τις ζυγές μέρες του μήνα και αντίστοιχα για τα μονά νούμερα τις μονές ημέρες. Κάτι αντίστοιχο με τον δικό μας δακτύλιο.
Τελικά κατάφεραν να μειώσουν την κίνηση της κυκλοφορίας στο μισό. Τότε έκαναν ότι κάναμε και εμείς, απαγόρευσαν την είσοδο στο κέντρο του Παρισιού σε αυτοκίνητα υψηλής αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Το τελευταίο σχέδιο το οποίο θέλουν να επιβάλουν στο κέντρο του Παρισιού είναι να μην κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο στην πιο διάσημη οδό, τα Ηλύσια Πεδία.
Οι αξιωματούχοι της πόλης δεν σταματούν εδώ τα σχέδια τους για την απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης τους, αφού θέλουν να απαγορεύσουν την είσοδο στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα από το 2020 και μετά, διότι η άνοδος της στάθμης της αιθαλομίχλης έχει αυξηθεί. 
Αυτό βέβαια θα έχει σαν αποτέλεσμα τα γραφεία και οι εκθέσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού, και πλέον σύμφωνα με την έρευνα δεν θα κινούνται αυτοκίνητα άρα δεν θα πουλιούνται και αυτοκίνητα, να κλείσουν ή να μεταφερθούν.
Η πρώτη ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκοπό την απομάκρυνση των οχημάτων από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo ανέφερε ότι μελέτες που έγιναν την συγκεκριμένη ημέρα, αποκάλυψαν ότι τα επίπεδα του οξειδίου του αζώτου μειώθηκαν μεταξύ 20% και 40%κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto