Η Audi αποκαλύπτει το νέο Sport Quattro Laserlight Concept, που βασίζεται στο πρωτότυπο Sport Quattro, αλλά με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, που διαθέτουν matrix LED με τεχνολογία laser.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Audi αποκαλύπτει το νέο Sport Quattro Laserlight Concept, που βασίζεται στο πρωτότυπο Sport Quattro, αλλά με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, που διαθέτουν matrix LED με τεχνολογία laser.

Το νέο Audi Sport Quattro Laserlight Concept στο Λας Βέγκας

3.530 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2014)

Η Audi θα παρουσιάσει στο Λας Βέγκας το Sport Quattro με matrix LED -που ενσωματώνουν τεχνολογία laser για καλύτερο φωτισμό- ενώ θα διαθέτει και μια τρισδιάστατη οθόνη στο ταμπλό πολλαπλών λειτουργιών.

Στο Motor Show του Λας Βέγκας, όπου αποκαλύπτονται μοντέλα με hi-tech gadgets, θα κάνει ντεμπούτο από την Audi το Sport Quattro Laserlight Concept, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο Sport Quattro που είχαμε δει στη Φρανκφούρτη, αλλά με καινούργια «τραπεζοειδή» φωτιστικά σώματα εμπρός, τα οποία διαθέτουν matrix LED με τεχνολογία laser, που τους επιτρέπει να φωτίσουν σε απόσταση 500 μέτρων!Επιπλέον, το νέο concept θα είναι διαθέσιμο σε κόκκινη εξωτερική απόχρωση, ενώ στο εσωτερικό του θα υπάρχει τοποθετημένη μια τρισδιάστατη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.Κατά τα άλλα, το νέο πρωτότυπο θα είναι όπως και το αντίστοιχο της Φρανκφούρτης, δηλαδή θα έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως αλουμίνιο, ανθρακόνημα κι ειδικό κράμα CFRP (για την οροφή), με αποτέλεσμα να φτάνει το συνολικό βάρος των 1.850 κιλών. Οι διαστάσεις του θα είναι 4.602 χλστ. μήκος, 1.964 χλστ. πλάτος και 1.386 χλστ. ύψος, με το μεταξόνιο στα 2.784 χλστ. και ο χώρος αποσκευών θα αγγίζει τα 300 λτ.Ως προς τα μηχανικά μέρη, να θυμίσουμε ότι το Sport Quattro –όπως και το εν λόγω concept- θα τροφοδοτείται από έναν 4λιτρο διπλά υπετροφοδοτούμενο V8 TFSI κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 560 ίππους και 700 Nm ροπής. Αλλά σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, η ισχύς του πρωτότυπου μοντέλου εκτοξεύεται στους 700 ίππους και 800 Nm ροπής. Η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,7 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.Επίσης, μπορεί να ταξιδέψει με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ., ενώ η κατανάλωσή του είναι 2,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 59 γραμ./χλμ. Τέλος, τα συγκεκριμένα στοιχεία επιτυγχάνονται με τη χρήση του συστήματος απενεργοποίησης κυλίνδρων, καθώς και του start-stop.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Audi