3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το νέο Toyota GR 86.

Το νέο Toyota GR 86;

12.988 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2020)

O ερχομός του νέου GT 86/BRZ είναι πιο κοντά από όσοι πολλοί νομίζουν. Θα θέλατε να μοιάζει έτσι και τι μοτέρ θα επιθυμούσατε να έχει;


Με την Subaru να έχει αποκαλύψει πως η διάθεση του BRZ σταματά στα τέλη του 2020 και την Toyota να ανακοινώνει πως θα γίνει το ίδιο για το GT 86 αυτό το φθινόπωρο, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως οι δύο φίρμες ετοιμάζουν τον ερχομό της επόμενης γενιάς.

Όπως έχουμε δει από τις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες, το Toyota GR 86 (έτσι θα ονομάζεται πλέον) θα υιοθετήσει την ίδια σπορ coupe σχεδίαση του προκατόχου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ψηφιακή εικόνα. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα θα αλλάξουν ελαφρώς σε σχήμα ενώ η γρίλια στο κέντρο θα είναι μικρότερη και κυψελωτή. Πίσω, η αεροτομή θα είναι πιο διακριτική ενώ τα πίσω φώτα είναι πολύ πιθανό να ενώνονται μέσω μιας λεπτής μπάρας LED.

To μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει κάτω από το καπό καθώς πολλοί θεωρούν πως ο ατμοσφαιρικός των 2,0 λίτρων δεν παρείχε όση δύναμη χρειαζόταν το αυτοκίνητο. Φήμες κάνουν λόγο πως και τα δύο μοντέλα θα λάβουν τον 2,4 λίτρων κινητήρα της Subaru, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτός θα είναι υπερτροφοδοτούμενος ή ατμοσφαιρικός και συνεπώς δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό θα αυξηθεί η ισχύς του. Πάντως, οι περισσότεροι αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δούμε τα μοντέλα να προσφέρουν περισσότερα από 270-280 άλογα, ανεξάρτητα από το μοτέρ που θα λάβει το χρίσμα.

Η επίσημη παρουσίαση των νέων Subaru BRZ και Τοyota GR 86 λέγεται πως θα γίνει μέσα στο 2021.
 

Toyota
SEAT