Συγκριτικά, η pole position φέτος ήταν στο 1:22.188 ενώ πέρυσι στο 1:23.837.

Συγκριτικά, η pole position φέτος ήταν στο 1:22.188 ενώ πέρυσι στο 1:23.837.

Το παράδοξο στα φετινά μονοθέσια

2.848 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2017)

Ποιο μονοθέσιο της F1 θα κέρδιζε σε μια μεγάλη ευθεία; Το φετινό ή το περσινό; Ποιος είναι ο λόγος; Ένα video πάνω από το cockpit του μονοθεσίου του Hamilton μας δίνει την απάντηση. Δείτε το!

Μετά και από τον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Μελβούρνη, έγινε αντιληπτό ότι τα φετινά μονοθέσια της Formula 1 θα είναι πιο γρήγορα από τα περσινά καθώς λόγω της μεγαλύτερης κάθετης δύναμης είναι ικανά να στρίψουν στις στροφές με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ωστόσο, η αυξημένη κάθετη δύναμη των μονοθέσιων μπορεί να τα κάνουν ευέλικτα στις στροφές αλλά όπως γίνεται αντιληπτό από το βίντεο σύγκρισης των δυο γύρων του Lewis Hamilton , τα φετινά μονοθέσια υπολείπονται των περσινών σε ταχύτητα στις μεγάλες ευθείες.
 
Φαίνεται σε όλη τη διάρκεια του γύρου ότι ενώ το φετινό Mercedes παίρνει διαφορά στις στροφές, το μονοθέσιο του 2016 το φτάνει, όταν του δοθεί η δυνατότητα να επιταχύνει. Ναι, φέτος τα μονοθέσια είναι ταχύτερα συνολικά αλλά το περσινό μονοθέσιο της Mercedes W07 Hybrid που πήρε το πρωτάθλημα, θα κέρδιζε κατά πάσα πιθανότητα τα φετινά σε μια μεγάλη ευθεία.

Συγκριτικά, η pole position φέτος ήταν στο 1:22.188 ενώ πέρυσι στο 1:23.837, παραπάνω από ενάμιση δευτερόλεπτο διαφοράς.

Θα έχει η αύξηση της κάθετης δύναμης συνέπεια στη συχνότητα των προσπερασμάτων; Eχει γίνει το προσπέρασμα πιο δύσκολο φέτος;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEXEN NFERA PRIMUS
peugeot